|

Onbinler yardıma koştu

"Sevgiye, barışa ve dostluğa" sloganıyla özdeşleşen Avrasya Maratonu'nda binlerce İstanbullu bu kez depremzedeler için buluştu. Asya'dan Avrupa'ya gönül köprüsü kuruldu.

Yeni Şafak
00:00 - 18/10/1999 Pazartesi
Güncelleme: 18:39 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

KAYIT gelirleri depremzedelere bırakılan 21. Avrasya Maratonu dün koşuldu. Boğaziçi Köprüsü`nün Asya ayağında saat 09.00`da başlayan maraton'un ve 15 kilometrelik koşunun startını Gençlik ve Spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü verdi. 21. Kıtalararası Avrasya Maratonu çerçevesinde düzenlenen Halk Koşusu`na ise yaklaşık 75 bin kişi katıldı.

Ünlüler Avrasya'da buluştu

Altunizade Köprüsü altında saat 10.00`da Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü`nün verdiği startla başlayan Halk Koşusu`nda, Bakan Ünlü`nün yanı sıra, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fikret Çetinkaya da yer aldı.

15 kilometrede zaferKenyalı Benjamin'in

21. Kıtalararası Avrasya Maratonu çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen 15 kilometre Koşu`yu, erkeklerde Kenyalı Itok Benjamin, bayanlarda ise Rumen Mihaela Botezan kazandı. Boğaziçi Köprüsü`nün Anadolu yakasındaki gişelerin 500 metre yukarısında bulunan park sahasından verilen startla başlayan ve Dolmabahçe Sarayı önünde sona eren yarışa 88`i yabancı, toplam 436 atlet katıldı. 15 kilometre Koşu`yu erkeklerde Kenyalı Benjamin 44 dakika 32 saniyede birinci olarak tamamladı. Erkeklerde ikinciliği Abdülkadir Türk, üçüncülüğü de Satılmış Atmaca elde etti. Bayanlarda ise ilk sırayı Rumen Botezan 50 dakika 12 saniye ile alırken, Nuray Sürekli ikinci, Elvan Can da üçüncü oldu.

Moges 3.kez kazandı

21. Kıtalararası Avrasya Maratonu`nu erkeklerde Etiyopyalı Taye Moges 2.13.55'lik derecesiyle üst üste üçüncü kez kazandı. Maratonda ikinciliği Kenyalı Stephen Langat (2.14.21), üçüncülüğü yine Kenyalı William Koech (2.14.34) elde etti. Bayanlarda ise son metrelere kadar süren müthiş mücadelenin galibi 2.35.54'lük derecesiyle Romen Florina Pana olurken, geçen yılın şampiyonu şampiyonu Adriana Barbu 2.35.57 ile ikinci, Beyaz Rusya'dan Natalia Galushka 2.36.13'le üçüncü oldu.Türk sporcular içinde en iyi dereceyi erkeklerde 10. olan Gazi Aşıkoğlu, bayanlarda ise 5. olan Serap Aktaş elde etti.

20 kilometreyi toplu geçtiler

92 atletin kayıt yaptırdığı ve Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün startıyla başlayan 21. Avrasya Maratonu`nda 20. kilometreyi atletler 1 saat 3 dakika 15 saniyede geçtiler. 20. kilometrede Kenyalı Michael Mukoma ilk sırada bulunurken, Rus Archakov ikinci, Kenyalı John Cheryout ise üçüncü sırada yer aldı. Türk atletler Gazi Aşıkoğlu ile Zeki Öztürk de ilk 20 kilometrede öndeki grupta yer aldılar. Aşıkoğlu, 20 kilometreyi 5., Öztürk ise 11. sırada tamamladı.

Öztürk yarışı terketti

Maratonun 30. kilometresini geçen yılın şampiyonu Etiopyalı Taye Moges, 1.36.19`luk derecesiyle ilk sırada geçti. Türk atletler 25. kilometreden itibaren öndeki grubun gerisinde kalırken, Zeki Öztürk, 27. kilometrede yarışı bıraktı. Bu arada, 5 kişilik bir grup geridekilerle aradaki farkı açarak, önde gitmeye başladı. 30. kilometrede Moges ilk sırada bulunurken, Kenyalı William Koech, Stephen Langat, Isaac Chemobo ve Tanzanyalı Julius Mitibani öndeki grupta yer aldılar. 35. kilometreden sonra ön grup dağılırken, Taye Moges yavaş yavaş arayı açmaya başladı. Son kilometreleri rahat bir tempoda götüren Moges, İnönü Stadı'ndaki finişe ilk gelen sporcu oldu. Etiyopyalı sporcu 2.13.55'lik derecesiyle parkur rekorunu kılpayı kaçırarak birinci olurken iki Kenyalı atlet Langat ve Koech onu izledi. ------- Geri OKU ------------------



-------------------------


 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce