|

Onlar erdi muradına

İran'lı âşıklar 16 yıl sonra dün İstanbul'da kavuştu. Atatürk Havalimanı'nda birbirlerine sarılarak mutluluk gözyaşları döken sevgililer, bir daha ölünceye kadar ayrılmama sözü verdi

Yeni Şafak
01:00 - 25/03/2004 Perşembe
Güncelleme: 17:22 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İran'daki rejim değişikliğinin ardından ülkesinden ayrılarak Türkiye'ye yerleşen Pejman Kadiri, liseli sevgilisi Sara'yı hiçbir zaman unutamadı. Hasretlerini 16 yıl süreyle mektup ve telefonla gidermeye çalışan sevgililerin buluştuğu yer, Atatürk Havalimanı oldu. Sara'yı karşılamak için saatler önce havalimanına gelen Pejman, elindeki güller ve "Sara Düşünmeyi Öğrendiğim Günden Beri Seni Seviyorum" yazılı pankartla Tebriz'den gelen sevgilisini bekledi. Uçağın inmesiyle heyecandan şarkı söylemeye başlayan Pejman, yolcu yakınları ve personelin meraklı bakışları altında yüksek sesle, "Sara benim ilk gözağrım, ilk ve son sevgilim. Aşk Allah'ın varlığını kanıtlayan en güzel eserdir" diye haykırdı.

HASRETİN BİTTİĞİ AN

Sara'nın çıkış kapısından görünmesiyle birlikte çığlık atarak birbirlerine koşan iki sevgilinin, kucaklaşarak uzun süre gözyaşı dökmeleri, olayı izleyenlerin de duygulu anlar yaşamalarına neden oldu. Daha sonra uzun uzun birbirlerini süzen iki sevgili, tıpkı lise yıllarında olduğu gibi el ele tutuşarak, çıkış kapısına yöneldi. Peyman'ı ayrıldıkları zamanki aşkıyla sevdiğini ve ömür boyu da seveceğini söyleyen Sara, "Artık hasret sona erdi. Bir daha bizi ancak ölüm ayırır. Şu anda dünyanın en mutlu insanı benim" dedi.

HEMEN EVLENECEKLER

"Ne mutlu âşığım diyene" diyen Pejman da, sevgilisiyle yıldırım nikahla evleneceğini ve çok sevdiği şehir olan İstanbul'a yerleşeceklerini söyledi. Pejman şöyle konuştu: "İnsan ümit arar, geleceğini arar, ülkesini terkeder. Ben de ümitlerimi Türkiye'de aradım ve buldum. Türkiye'de okudum. Türk insanının güzel bir sözü var. Buranın suyunu içtim, ekmeğini yedim. İstanbul benim ikinci vatanım."

  • SIRRI BIYIK


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce