|

Onlar kaçıyor biz kovalayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı'nın çok kısa sürede tamamlanacağını açıkladı. KCK ve HDP’nin sokak çağrısı yapmasına çok sert tepki gösteren Erdoğan, “Sakın ha. Bu çağrıya uyup meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öder. Karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz” ifadesini kullandı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:59 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PYD/PKK’nın Afrin’den kaçtığına vurgu yaparak, “Dedim ya onlar kaçacak, Mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PYD/PKK’nın Afrin’den kaçtığına vurgu yaparak, “Dedim ya onlar kaçacak, Mehmetçiğim, bizler hep birlikte kovalayacağız” dedi.

Bursa’da AK Parti İl Kadın Kolları kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı'nın çok kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Erdoğan, "Paçavrayı kimse bizim bayrağımızla eş tutamaz. Bu vatanı böldürmeyiz. Havada, karada, cephede Mehmetçiğimizi dualarınızda yalnız bırakmayın. Özgür Suriye Ordusu'nu yalnız bırakmayın. Tüm gece başbakan, genelkurmay başkanımızla irtibat halindeydik, görüşmedeyiz. Nerede ne oluyor, sürekli takipteyiz. İnşallah çok kısa sürede bu harekatı tamamlayacağız" dedi.

GAZİLER AFRİN'E GİTMEK İSTİYOR

Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Ne oldu Cerablusta? Ne oldu Errai, Elbab’da? Bize yanlış yapmayın, dedik. Bizim sınırlarımıza saldırmayın; bizi taciz etmeyin; eğer böyle yapacak olursanız, çok daha fazla dayanamayız... Bunu sayın Obama’ya da söyledim. Obama’ya söylediğim zaman, bizim bir zeytinlik projemiz vardı. Ne yazık ki beklediğimiz cevabı almadık. Şimdi 15 Temmuz gazileri, bana haber gönderiyor. (Cumhurbaşkanım müsaade etsin, biz de Afrin’e gidelim) diyorlar... Değerli kardeşlerim, ne dedik? 15 gündür ne dedik? Bir gece ansızın gelebiliriz dedik.

DURDUK DURDUK, ANSIZIN VURDUK

Terör örgütüne silah yardımı yaptıklarını biliyoruz, görüyoruz, görüntülüyoruz. 5 bin TIR’ın dışında 2 bin civarında uçakla gelen silah ve mühimmat var. PKK, PYD, YPG desteklendi, bir kısmı Afrin’e yerleştirildi, 2 bin kilometrekarelik alanın güneyinden. Bütün bunların takipçisi olarak durduk, durduk, durduk. Bir gece ansızın vurduk. Daha yapacağımız çok şey var. Şu anda da kara harekâtı devam ediyor. Afrin yüzde 55’i ile Arapların, yüzde 35 sonradan yerleştirilmiş Kürtler var. Yüzde 6-7 civarında Türkmen var. Bütün mesele, Afrin’i gerçek sahiplerine teslim etmek. Şimdi PYD-PKK terör örgütünün şu anda nasıl kaçtıklarını görüyorum.

ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ

Dedim ya, onlar kaçacak, Mehmetçiğim, biz hep birlikte kovalayacağız. 17.15 gibi uçaklarımız havalandı. Bombalamaya başladı. Kara harekâtı devam ediyor. Durmak yok. Bu PKK, PYD, YPG; evvelallah ülkemizde bunların hiçbir tanesi kalmayıncaya dek bunların işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öder. Emin olun, bunlar bu harekatlardan sonra karşımıza çıkacak cesareti de bulamayacaklar. Sadece uzaktan atıp tutarak, bizim arkamızda Amerika var, bize silahları gönderiyor.. diyerek, siz Türkiye ile Türk milleti ile baş edemezsiniz bunu böyle bilesiniz. Çıkmış HDP’nin, KCK’nın terör örgütü temsilcileri, Kürt vatandaşlarımı meydanlara çağırıyor. Şu ana kadar çıkan olmadı. Kongreleri vardı, pek katılan olmadı.

KARŞIMIZA ÇIKANI EZER GEÇERİZ

Sakın ha. Bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler. Zira bu bir milli mücadeledir. Burada karşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz. Buradan taviz yok. Gereği neyse bunu yaparız. Burada, ana muhalefetin başındaki zat onlara destek veriyor diye bu dolduruşa gelirlerse yine aldanırlar. Kan dökülmesini istemiyoruz, diyor. Sen ne diyorsun? Böyle bir süreç başladığı zaman, burada şehadet de, gazi de olur, burada kan da olur."


  • Cezayir Türküsü yürek dağlıyor
  • Erdoğan “Düğünlerde sıkça söylenen bir Cezayir türküsü vardır. Bizi geçmişimizden, tarihimizden, ecdadımızdan kopartmaya çalışanlar sebebiyle gençlerin çoğu bu türkülerin anlamını bilmez. Aslında ağıt olan bu türkünün oyun havası niyetine çalınıp söylendiği yerler de bulunuyor. Barbaros Hayrettin Paşa tarafından Osmanlı’ya bağlanan Kuzey Afrika topraklarının Avrupalılarca işgal ve askerlerimizin maruz kaldığı katliamları anlatıyor” dedi.
YİĞİTLERE AĞIT

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz 200 yılda kademe kademe yaşadığımız bu türkü bugüne ışık tutuyor. Bir nereden çekilmek zorunda kalmış, nereyi boşaltmışsak, orası zulme, baskıya, bitip tükenmek bilmeyen istikrarsızlık çatışmalar gark olmuştur. Birinci Dünya Savaşında yiğitler için yakılan ağıtlar bugün de yüreğimizi dağlıyor" şeklinde konuştu.

  • Bahçeli'den destek telefonu
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, harekâta desteğini ifade etti. Erdoğan’ın Bahçeli’ye duyarlılığından dolayı teşekkür ettiği; terör tehdidine karşı uluslararası hukuka uygun biçimde gerçekleştirilen bu harekâtın ulusal güvenliğimizi güvenceye almanın yanı sıra bölge barışına da katkı sağlayacağına değindiği öğrenildi.

Adım adım takip

Erdoğan, "Şu anda adım adım takip ediliyorsunuz. Ey HDP, ey KCK, ey PKK, nerede meydana çıkarsanız, bilin ki güvenlik güçlerimiz sizin boynunuzdadır. Biz yerli ve milli bir duruşla, şu anda ülkemizin sınırlarına saldıranlara karşı bir ameliyat yapacağız, siz bizi içeriden vuracaksınız, öyle mi? Nasıl dağdakileri ininden çıkardıysak, size de asla o meydanları bırakmayız. Zira istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız bu ülkede” şeklinde konuştu.

Bu ne edepsizlik

Cumhurbaşkanı, KKTC'de yayınlanan Afrika gazetesinin, Afrin Harekâtı'nı işgal olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs’ta bir pespaye gazete ahlaksızca bugün bir başlık atmış. Ben kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’indeki kardeşlerimi tavır olmaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlık, edepsizliktir" dedi.


#Erdoğan
#Afrin
#TSK
6 yıl önce