|

Onlar mucizenin ta kendisi: Tüm Türkiye İdil ve Elif için sevinirken İpek'e ağladı

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı enkazından 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin, Doğanlar Apartmanı'nın enkazından ise 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif Perinçek yaralı olarak kurtarıldı. İdil ve Elif, umutların tükendiği an tüm Türkiye’nin yüzünü güldürdü.

11:00 - 2/11/2020 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 2/11/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
3 yaşındaki Elif Perinçek, Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 65 saat sonra  yaralı olarak kurtarıldı. İtfaiye erinin elini tuttuğu bu görüntüsü ise akıllara kazandı.
3 yaşındaki Elif Perinçek, Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 65 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. İtfaiye erinin elini tuttuğu bu görüntüsü ise akıllara kazandı.
de yıkılan ve en fazla can kaybının yaşandığı Emrah Apartmanı’nda yürütülen arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. 32 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın enkazından 15 kişi de yaralı olarak çıkarıldı.
Fakat Emrah Apartmanı'nın enkazından
. İdil’in kardeşi İpek Şirin’in ise enkaz altında cansız bedenine ulaşıldı. İdil'in ilk sözlerinin “İtfaiye amca kardeşim öldü” şeklinde olduğu öğrenildi.
İdil kadar şanlı olan ve
. Doğanlar Apartmanı'nın enkazından 65 saat çıkartılan Elif'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi İşleri Onbaşı Muammer Çelik'in parmağına sıkı sıkıya tutması hafızalara kazandı.



#İzmir depremi
#Bayraklı
#Emrah Apartmanı
#doğanlar apartmanı
#İdil Şirin
#Elif Perinçek
4 yıl önce