|

Onun adı Horasanlı Pala

151 santimetreyi bulan bıyıklarıyla şöhret olan Hacı Kırbaş, yani 'Horasanlı Pala' bugüne kadar tanıdığı-tanımadığı binlerce kişiyle uzun bıyıklarının namı nedeniyle hatıra fotoğrafı çektirmiş.

Yeni Şafak
01:00 - 18/11/2003 Salı
Güncelleme: 11:54 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Türkiye'de, uzunluğu 151 santimetreyi bulan bıyıklarıyla şöhret olan 51 yaşındaki Hacı Kırbaç, uzun bıyık bırakmak isteyen erkeklerin bu konuda eşlerinden mutlaka izin almasını gerektiğini söyledi. Erzurum'un Horasan ilçesinde berberlik yapan 4 çocuk, 16 torun sahibi Kırbaç'ın uzun bıyık sevgisi 16 yıl önce başladı.

Yaşadığı ilçede ilgi odağı olan Kırbaç'ın berber dükkanı, onun bıyıklarının şöhretini duyan yerli ve yabancı çok sayıda kişinin akınına uğruyor. En fazla yabancı turistlerin dikkatini çeken, ilçedeki adıyla "Pala Dayı", bugüne kadar tanımadığı binlerce kişiyle uzun bıyıklarının şöhreti nedeniyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 1980'li yıllarda Horasan'a gelerek halka hitap ettiği sırada, bıyıklarının ihtişamını görerek, kendisine "Horasanlı Pala" ismini verdiğini anlatan Kırbaç, o günden sonra bölgede namının "pala" olarak yayıldığını ifade etti. Süleyman Demirel'den, Necmettin Erbakan'a kadar birçok siyaset adamının yanı sıra sanatçılarla da fotoğrafları bulunan Kırbaç, 1996 yılında davetli olarak gittiği İstanbul'da dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışarak, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

'Allah bıyığıma zeval vermesin'

Ziyaret ettiği Konya'daki Mevlana Müzesi'nde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kırbaç, şöyle konuştu: "Bıyıklarımın kuvvetinin, görkeminin ve canlılığının sürmesi için dua ettim. Allah bıyığıma zeval vermesin. Belli aralıklarla bitki karışımları kullanarak, dökülmemesini canlı ve parlak olmalarını sağlıyorum. Mesleğim berberlik olmasaydı, bıyığın bakım masraflarının altından kalkamazdım."

Önce eşinizden izin alın
Kırbaç, bıyığın erkeğin yakışıklılığı tamamlayan önemli bir unsur olduğunu belirterek, "Yalnız bu kadar uzun bıyık herkesin harcı değil. Bıyığını çok uzatmak isteyen eşinden izin almadan bu işe girişmesin. Ben eşimden bu konuda izini aldım, bıyıklarımın sahibi odur" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce