|

Opel''in gözü Türkiye''de

Alman otomobil üreticisi Opel, Türkiye''de yatırıma yeşil ışık yaktı. Otomobil pazarının 1 milyon adete ulaşmasının uzun zaman almayacağını söyleyen Opel Yönetim Kurulu Üyesi Willems, Türkiye''nin Opel için önemli olduğunu ve yakından izlediklerini bildirdi.

Cevat Kışlalı
00:00 - 12/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:03 - 11/05/2014 Pazar
Yeni Şafak
Opel''in gözü Türkiye''de
Opel''in gözü Türkiye''de

Opel Yönetim Kurulu Üyesi ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Johan Willems, Türkiye''nin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ''Türkiye bizim için büyüyen bir pazar. Şunu açık söyleyebilirim ki Türkiye''yi yakından izleyeceğiz'' dedi. Alman otomobil üreticisi Opel''in Rüsselsheim''daki üretim üssünden küresel otomobil pazarı ve Opel''in Türkiye planlarına ilişkin sorularını yanıtlayan Willems, dünya küresel otomobil pazarının büyüyeceğini ve pazarın genişleyeceği konusunda hiç kimsenin şüphesi olmadığını söyledi. Willems, geçen yıl elde edilen yaklaşık 85 milyon adet satışın 5-6 yıl içersinde 100 milyon adede ulaşması yönünde beklentiler olduğunu söyledi.

ÇİN ANA OYUNCU OLUR

Satışların coğrafi olarak ele alınması durumunda büyük farklılıklar olacağının altını çizen Willems, ''Sektörde ana oyuncular Çin ve Tayland, Endonezya gibi tüm Asya ülkeleri olacak. Muhtemelen Afrika''da da bir miktar büyüme gerçekleşecek. İlginçtir ki son 5 yılda Afrika''da gelir seviyeleri oldukça arttı. Örneğin, Nijerya, Güney Afrika ve Kenya ve bütün bölge iyi bir potansiyele sahip. Ancak asıl büyüme potansiyeli Çin ve Asya''da mevcut'' ifadelerini kullandı.

Otomobil pazarı 1 milyonu bulur

Türkiye''nin 1 milyon otomobil pazarına ulaşmasının uzun zaman almayacağı öngörüsünde bulunan Willems, ''Buna eminim. Burada yüksek bir potansiyel olduğuna inanıyorum. Biz bu potansiyelin bir parçası olma konusunda ilgiliyiz. Yani, Türkiye için beklentilerin mükemmel olduğunu söyleyebilirim'' diye konuştu.

''Ülkenizi yakından izleyeceğiz''

Opel''in 1990''da İzmir''de kurduğu fabrikasını 2001''de kapatmasının ardından Türkiye''ye tekrar gelip gelmeyeceklerine ilişkin soruları yanıtlayan Willems, şu an için Türkiye''de herhangi bir fabrika açma planlarının olmadığını söyledi. Almanya''da bir fabrikayı kapatıp, diğerlerin en uygun hale getirmek istediklerini belirten Willems, ''Başka bir yere fabrika açmadan önce Avrupa''daki diğer fabrikalarımızla ilgilenmemiz gerekiyor. Bütün bunlardan sonra daha fazla düşünebiliriz. Tükiye bizim için çok önemli. Şu an bir fabrika planımız yok ancak Türkiye bizim için büyüyen bir pazar. Şunu açık söyleyebilirim ki Türkiye''yi yakından izleyeceğiz'' ifadelerini kullandı.


10 yıl önce