|

Operasyon silahları askerlere satılacak

Milli Savunma Bakanlığı, askeri operasyonlarda ele geçirilen onbinlerce silahın TSK, MİT ve Emniyet Teşkilatı personeline satışına izin verdi. Satışa sunulan silahlar içinde Smith Wesson'dan Beretta'ya kadar her çapta tabanca var.

Yeni Şafak
00:00 - 25/04/2002 Perşembe
Güncelleme: 12:50 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Milli Savunma Bakanlığı askeri operasyonlarda ele geçirilen onbinlerce tabancanın, TSK, MİT ve Emniyet Teşkilatı personeline satışına izin verdi. MSB'nin onayı üzerine Genelkurmay Başkanlığı genelge yayımladı. Genelgede, zoralım silahlarından satın alacak subay ve astsubaylardan oluşan askeri personelin sınıf, rütbe, ad ve soyad olarak belirlenmesi istendi. Genelgede, satışa sunulan zoralım silahlarının "çap, marka, model ve seri numaraları" tek tek belirtildi. Listede, toplam 350 çeşit çap ve marka tabanca yer aldı.

İhtiyaçlar karşılanacak

Genelgede, muvazzaf subay, astsubay ve uzman erbaşlar ile emekliye ayrılan subay, astsubay ve uzman erbaşların MKE tarafından satışa sunulan tabancalardan satın alabilecekleri kaydedilerek, "Zoralım silahlarından Milli Savunma Bakanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı ile Gümrük ve Muhafaza Genel Genel Müdürlüğü'nün ihtiyacı karşılanacaktır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından "hizmete özel" olarak yayımlanan gizli genelgeye göre, satışa sunulan zoralım silahları arasında, "roketatar, havan topu, bombaatar, tamburalı, dağ topu, Kanas Kalaşnikof ve dolmakalem" gibi silahlar da bulunuyor.

İŞTE CEPHANE LİSTESİ
Astra, Bernandelli, Beretta, Bersa, Colt, Unıque, Lama, Belçika Browning, Map, Star, Smıth Wesson, Ruger, Gardone, Çeska, Renato, Mauser, Galesi, R Garmi, Sata, Rhoner, Steir, Walther, Webley, Reck, Lagant, Takarof, Kırıkkale, Vizör, Brevest, Barabellum, Bersa, Darmes, Echasa, Erma, Hungarya, Pistole, Siteir, Valam, Werke, Atilla, Nurikilligil, Arjantin, Lahdi Pistol, Royal, Rus, Arge Prototip, Taurus, Rubi, Brasil, Kannas, Tanburalı, Sten, Mat, Darmes, portsaıd, İran Tanburalı, Thomson, Flaber, Sıemenof, Karabin, Filinta, Remington, İngiliz Piyade, Taret, Diktriyatif, Biksi, 2,36 İnc Rus Roketeatar, Havan, Tek Kırma, Çift Kırma, Dolmakelem Tabanca, Süperpoze, Kaleşnikof, Mekanizmalı Av Tüfeği, Köstebek, Havalı Tüy Tüfeği, Geri Tepmeksizin Top, Bombaatar, Gaz Tabanca ve 7.5/20 cm Bofors Da Topu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce