|

'Ordu, maneviyatsız olamaz'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, ordunun peygamber ocağı olduğunu vurgulayarak "Ordu maneviyatsız olamaz. Ordu Peygamber ocağıdır" diye konuştu.

.
00:00 - 13/07/1999 Salı
Güncelleme: 13:03 - 2/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
 'Ordu, maneviyatsız olamaz'
'Ordu, maneviyatsız olamaz'

Ankara- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, son günlerde endişe ve üzüntü ile takip ettikleri rapor furyasına tepki göstererek, dinin mesajını ve devlet anlayışını kavrayamamış olanların kendi anlayışlarını ortaya koyduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, "Ordu, maneviyatsız olamaz. Ordu, Peygamber ocağıdır. Şehitlik ve gaziliğin ruhunda, temelinde bu vardır. En üst düzey rütbelisinden erine kadar ordu mensuplarımız dinine bağlıdır, Cenabñı Peygamberini sever" dedi. Mehmet Nuri Yılmaz, dün Ankara Kocatepe Cami Konferans Salonu'nda başlayan il müftüleri toplantısının açılış konuşmasını yaptı. İslam'ın toplumla bireyler arasında birlik ve beraberliği bozacak, fitne ve fesada yol açacak hiçbir tutum ve davranışı tasvip etmediğini ifade eden Yılmaz, toplumda suni tartışma meydana getirenlerin uydurma raporlar yayımlayarak TSK'ne ve onun manevi şahsiyetine gölge düşürmeye çalıştığını vurguladı.

'Din kavga bahanesi olmaz'

Toplumda dini inançların, dinñdevlet ilişkilerinin ve devletin dine bakışının tartışma konusu yapılmasını eleştiren Yılmaz, 10 asırdır tarihimizde Cumhuriyet dönemi de dahil olmak üzere dini müesseselerin devlet yapısı içinde yer aldığına dikkat çekti. Bu modelin laikliğe aykırı olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Dini inancı kavga bahanesi olarak görmek için cahil veya kötü niyetli olmak gerekir. İslamiyet, ferde dünya ve ahiret mutluluğu, huzur verir. Devletin amacı da ferdi mutlu kılmak, barış ve huzuru sağlamaktır. Barış ve huzur için din araçtır" şeklinde konuştu.


25 yıl önce