|

Orta Afrika''nın yeni vitrini Türkiye''den

Orta Afrika''ya açılan kapı olan Kamerun''da Türk firması Turcam S.A.R.L, bölgedeki şirketlerin ilk kez vitrine çıkacağı Turcam Hall Fuarı'nı açtı. Ekonomi Bakanlığı ve İTO''nun öncülüğünde gerçekleşen Kamerun 1. Türk Ürünleri Fuarı'na Kamerun halkının ilgisi yoğun oldu.

Murat Palavar
00:00 - 28/09/2014 Pazar
Güncelleme: 22:39 - 27/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Orta Afrika''nın yeni vitrini Türkiye''den
Orta Afrika''nın yeni vitrini Türkiye''den

Orta ve Doğu Afrika pazarına giriş kapısı Kamerun''da Türk firması Turcam S.A.R.L tarafından inşa edilen bölgenin tek fuar merkezi Turcam Hall hizmete açıldı. Fuarın ilk konuğu Türkiye oldu. Kamerun 1. Türk Ürünleri Fuarı gerçekleştirildi. Fuara 40''ın üzerinde Türk firması katıldı. Türkiye Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) düzenlediği fuarda Türk şirketleri ürünleri ve hizmetleri ile Afrika pazarında görücüye çıktı. Orta ve Doğu Afrika ülkeleri içinde fuar merkezi olarak ilki gerçekleştiren etkinlik, 24-27 Eylül arasında birçok ziyaretçiyi ağırladı.

BAKANLARDAN BÜYÜK İLGİ

Fuarın açılışına Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Kamerun Yaounde Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, İTO Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve Kamerun Ticaret Bakanı Luc Magloire Mbarga Atangana da katıldı. Büyükelçi Doğan, fuarın ''Kazan-Kazan'' sloganı ile büyük iş hacmi gerçekleştirilmesi için önemli bir adım olduğunu kaydetti.

''KAMERUN''U ÖNEMSİYORUZ''

İTO Başkan Vekili Topçu ise, iki ülke arasındaki ticaret hacminin son 3-4 yıllık süre içinde 150 milyon dolar seviyelerinde gerçekleştiğini söyleyerek, ''44 katılımcı firmamız önümüzdeki dört gün boyunca TURCAMHALL''da ürün ve hizmetlerini sergileyecek'' dedi. Topçu, ''Angola ve Ekvator Ginesi''nde de organizasyonlar yapmayı planlıyoruz'' dedi.

TÜRK FİRMALARI ÇIKARMA YAPTI

Kamerun 1. Türk Ürünleri Fuarı ile reklamdan otomotive, temizlik malzemelerinden inşaata, tüketim mallarından kozmetiğe, elektronikten tekstile bir çok katılımcı Türk firması ürünlerini sergileme imkanına kavuştu.

KARA KITA'YA AÇILAN KAPI

Kamerun, Orta Afrika''nın giriş kapısı kabul ediliyor. Ülkeye giren ürünler, bir anlamda 300 milyonluk Afrika pazarının da gümrük kapısı vazifesini görüyor. 6 ülke ile ortak para ve gümrük anlaşması bulunan Kamerun, Türkiye ile son yıllarda yaptığı Büyükelçilik ve ticari çalışmalar ile göz dolduruyor.

10 yıl önce