|

'Örümcek' Türkiye'yi yutmuş

Trilyonluk hayali ihracat olayı 'Örümcek Ağı' operasyonunu yürüten Savcı Keleş, örgütün para hareketlerinin Türkiye bütçesinin yarısına ulaştığını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 4/06/2002 Salı
Güncelleme: 13:13 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

"Örümcek Ağı Operasyonu" davasına Ankara 2 No'lu DGM'de görüldü. Trilyonluk hayali ihracat ağını ortaya çıkaran Ankara DGM Savcısı Hamza Keleş, "Çıkar amaçlı suç örgütünün para hareketi, Türkiye bütçesinin yarısını karşılamaktadır" dedi.

Dünkü duruşmada Örümcek Ağı'nın lideri olduğu ileri sürülen Erol Maks Kohen ile diğer tutuklu sanıklar Durmuş Kın, Orhan Miktad Kestane, Mehmet Oğuz Eruçan, Nail Tahsildaroğlu ve tutuksuz sanık Nilgün Sayıner ile avukatlar katıldı. Savcı Keleş hazırladığı iddianameyi özetleyerek okudu. Savcı Keleş, çıkar amaçlı suç örgütünün, şirketlerin ihracat taahhütlerinin kapatılmasında yabancı uyruklu sanıklardan yararlandığını kaydetti.

Bankalarda hesapları var

Yabancı uyruklu sanıklar K. Halil Keisi, Mohammadreza Mashinchy, Mahmoud Eidan, Hasan Al Almad, Ayad Yakop ve Ahmet Ehsani'nin, Türkiye'de adres göstererek banka şubelerinde hesap açtırdıklarını, firmaların ihracat taahhütlerinin kapatılması için gerekli olan döviz girdilerini sağladıklarını ifade eden Savcı Keleş, "Çıkar amaçlı suç örgütünün para hareketi, Türkiye bütçesinin yarısını karşılamaktadır" diye konuştu.

Davanın bir numaralı sanığı Kohen ise savunmasında polisi ve maliye müfettişlerini suçlarken, kendisinin masum olduğunu savundu. Kohen, "(Sen bu çarkın içinde hiç kimsesin) dediler. Türkiye'de şu an önemli kişilerin isimlerini saydılar. (Bunların isimlerini ver, bunları kabul et. Seni serbest bırakacağız. Kabul etmezsen aileni getireceğiz. Bunları savcılık ve hakimlikte de devam ettireceksin) dediler. Ben de iftira atamayacağımı söyledim" dedi.

Firmalarının fason üretim yaptığını anlatan Kohen, devletten haksız Katma Değer Vergisi almadığını, hiç kimse ya da firma üzerinde baskı kurmadığını belirterek tahliyesini istedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce