|

ÖSYM duyurdu: YÖKDİL için geç başvurular bugün yapılabilecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM), 02-12 Temmuz tarihleri arasında başvurusu alınan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL-2021/2) geç başvurularının bugün yapılabileceği açıklandı. Adayların sınava katılabilmeleri için internet üzerinden başvurularını yaparak sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. Peki YÖKDİL/2 sınavı ne zaman? Sınav başvuru ücreti ne kadar? İşte YÖKDİL'2 hakkında merak edilen soruların yanıtları...

10:33 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 10:53 - 27/07/2021 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, geç başvuru kapsamındaki bireysel başvuruların bugün internet aracılığıyla 23.59'a kadar alınacağı bildirildi.

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

YÖKDİL/2 geç başvuru ücreti: 217,50 TL

Adaylar, geç başvuru gününde sınav ücretini, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de bulunan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklar.

YÖKDİL/2 SINAVI NE ZAMAN?

2021-YÖKDİL/2 sınavı, 29 Ağustos 2021 tarihinde; İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde sadece Sosyal Bilimler alanında yapılacak. Sınav, saat 10.15'de başlayacak ve 3 saat (180 dakika) sürecek.

YÖKDİL/2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 YÖKDİL/2 sonuçları 21 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin
internet adresi üzerinden öğrenebilecek.

YÖKDİL KAÇ YIL GEÇERLİ?

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir.

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Cevap kağıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacak. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacak.

.

#ÖSYM
#YÖKDİL
#geç başvuru
#yabancı dil sınavı
#Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı
3 yıl önce