|

Otel yangını can aldı

Bodrum'da bir otelin restoran-bar kısmında dün sabaha karşı yangın çıktı. 14 müşterinin bulunduğu oteli kısa sürede alevler sardı. Büyük panik yaşanan yangında bir kişi hayatını kaybederken biri ağır 11 kişi yaralandı.

Aa
00:00 - 3/05/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:31 - 3/05/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Otel yangını can aldı
Otel yangını can aldı

Bodrum'daki Barlar Sokağı'ndaki 3 katlı otelin zemin katındaki restoran-bar bölümünde yangın çıktı. Yangın, kısa sürede tüm katlara yayıldı. Can pazarının yaşandığı yangına uykuda yakalanan oteldeki tatilci ve personel, kendilerini güçlükle dışarı atarken 32 yaşındaki Orkun Horozoğlu'nun yanmış cesedi bulundu. Dumandan zehirlenen ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan 11 kişi de hastaneye kaldırıldı. Dün sabaha karşı saat 05.30 da Barlar Sokağı'nda bulunan 3 yıldızlı, Baraz Otel'de meydana gelen yangın büyük korku yaşattı.

KORKU DOLU DAKİKALAR

Yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı, 14 müşteri ile 8 personelin bulunduğu otel kullanılmaz hale geldi. Restoran-bar bölümünde ise bir erkeğe ait yanmış ceset bulundu. Ölen kişinin İzmir'den 6 arkadaşıyla birlikte Bodrum'a gelen Orkun Horozoğlu olduğu saptandı. Dumandan zehirlenen ve vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Selim Bağrıyanık, Aydın Ünlü, Aykut Ünlü, Emre Burak Ünlü, Begüm Arpacıoğlu, Eren Çakıroğlu, Sertan Girgin, Şirin Çilengil, Orhan Yılmaz, Arzu Cengiz ve Işık Baranok ise Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Vücudunun yüzde 50'si yanan Baranok ambulans helikopterle İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.


Arkadaşlarıyla Bodrum'a gelmiş

Bodrum'da bir otelde çıkan yangında ölen Orkun Horozoğlu'nun arkadaşlarıyla İzmir'den geldiği öğrenildi. Horozoğlu'nun arkadaşı Emre Ünlü, yangını farkettiklerinde kaldıkları odadan dışarı çıkamadıklarını itfaiyeyi beklediklerini söyledi. Horozoğlu'nun bacanağı İlker Dalak ise, Horozoğlu'nun kilit parke taşı yapan makinaların üretildiği bir firmada işçi olarak çalıştığını firmadan arkadaşlarıyla iş için Bodrum'da olduğunu belirtti.


Elektrik kontağından çıkmış

İtfaiyenin söndürme çalışmaları sırasında işletme sahibi Mehmet Gökbel sinir krizi geçirdi. Sağlık ekiplerinin sakinleştirici verdikleri Gökbel, “35 yıllık turizmciyim, hayatımın en büyük kâbusunu yaşıyorum. Otelde yenilemeler yapacaktık. Çok üzgünüm ne diyeceğimi bilmiyorum. Keşke ben ölseydim de insanların başına bir şey gelmeseydi” dedi. Bu arada, önceki gün ses ve elektrik sistemiyle ilgili yenileme çalışmaları yapılan otelin bar bölümündeki yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.


14 yıl önce