|

Otobüste can pazarı

Fatih'te kontrolden çıkan bir halk otobüsü, bariyerleri aşarak karşı şeride geçti. Otobüs, 3 araca çarptıktan sonra durabildi. Can pazarının yaşandığı otobüste bir yolcunun bacağına saplanan demir korkuluğu itfaiye çıkarttı

İha
00:00 - 2/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:49 - 1/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Otobüste can pazarı
Otobüste can pazarı

Fatih'te sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu, bariyerlere çarparak karşı şeride geçen halk otobüsü dehşet saçtı. Kazada 10 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre kaza, dün Fatih-Vatan Caddesi, Topkapı Anıt Mezar önünde meydana geldi. Yenidoğan-Topkapı seferini yapan Salih Baran yönetimindeki 34 ELC 13 plakalı halk otobüsü, kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı ve karşı şeride geçti. Otobüs, 34 DK 4897 plakalı İETT otobüsü, 34 ZJ 0688 plakalı halk otobüsü ve 34 FD 8940 plakalı otomobile çarparak durabildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralı yolculara anında müdahale etti.

YERLERE SAVRULDULAR

10 kişinin yaralandığı kazanın ardından otobüste tam bir can pazarı yaşandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yolcular yerlere savruldu. Korkuluklardan kopan bir parça ise otobüste bulunan bir yolcunun ayağına saplandı. Çaresiz şekilde yardım bekleyen yolcuya sağlık ekipleri anında müdahale etti. Yaralı yolcunun bacağındaki demiri çıkartamayan sağlık ekipleri, itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, demir parçasını keserek yaralı yolcuyu otobüsten çıkarttı. Bacağındaki demir parçası ile ambulansa bindirilen yolcu, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bazı yolcular yaşadığı şok nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı. Kaza nedeniyle cadde yaklaşık 1 saat boyunca trafiğe kapatıldı. Kaza yapan araçların kaldırılması ardından trafik de normale döndü.


10 yıl önce