|

Otomobil fiyatına güvercin: 11 kuş satıp araba almıştım

Ankara'nın Mamak ilçesinde her hafta sonu düzenlenen mezatta güvercinler, cinsi ve özelliğine göre açık artırma usulü satılıyor. Bazı güvercinler 50 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. Mezatta güvercin fiyatlarının 10 liradan başladığını ve 50 bin liraya kadar alıcı bulduğunu belirten Efsane Güvercin Sevenler Derneği Başkanı İlhami Fidanboy "11 tane kuş satıp bir sıfır araba aldım. Bugünün parasıyla en kötü 100 bin lira ederdi. En son elimdeki çok güzel bir kuşu 5 bin 600 dolara sattım. Bu iş hobi işi ama iyi eğitirseniz para da kazanabilirsiniz." dedi.

10:16 - 21/01/2020 Salı
Güncelleme: 10:17 - 21/01/2020 Salı
DHA
İlhami Fidanboy , güvercinleri yetiştiriyor.
İlhami Fidanboy , güvercinleri yetiştiriyor.

Kayaş Mahallesi'nde, her hafta sonu düzenlenen mezatta toplanan güvercin meraklıları, güvercinlerini cinsi ve özelliklerine göre açık artırmada satışa sunuyor.

15 kadar dernekte örgütlenen meraklıların katıldığı mezatta onlarca güvercin cinsi, özelliği, hareketleri ve görünümlerine göre 50 bin liraya kadar alıcı bulabiliyor. Satılan güvercinler, daha sonra çeşitli yarışmalarda boy gösteriyor.


'Mezatlardaki adrenalin farklı bir şey'

Efsane Güvercin Sevenler Derneği Başkanı İlhami Fidanboy (49), güvercin besleme hobisinin kendisine dedesinden kaldığını söyleyerek, şu şekilde açıklamada bulundu:

'11 kuş satıp araba almıştım'

Fidanboy, mezatta güvercin fiyatlarının 10 liradan başladığını ve 50 bin liraya kadar alıcı bulduğunu, şu şekilde anlattı:

#Para
#Kuş
#Güvercin
4 yıl önce