|

Otomotivde işler kesat

00:00 - 3/02/2009 Salı
Güncelleme: 03:14 - 3/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Otomotivde işler kesat
Otomotivde işler kesat
Federal-Mogul üretime ara verecek

Hisseleri borsada da işlem gören Federal-Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri A.Ş. üretime ara vereceğini duyurdu. İMKB'ye gönderilen yazıda, iptal edilen siparişler nedeniyle dizel piston ürettikleri bantta 2 Şubat - 29 Mart 2009 tarihler arasında, benzinli piston üretim bandı ile pim üretim tesislerinde 23 Şubat - 29 Mart 2009 tarihleri arasında üretime ara verileceğini bildirdi.


Japonya'da satışlar düştü

Japonya'da otomobil satışları ocakda son 37 yılın en düşük düzeyine gerilediği bildirildi. Japonya Otomobil Satıcıları Birliği'nden yapılan açıklamada, Japonya'da tüketicilerin küresel finansal kriz nedeniyle büyük alımlardan kaçındıkları ifade edildi.


Tofaş'ta yıllık izin zamanı

Tofaş, yurtdışı ve yurtiçi ürün talebindeki azalma sonucunda, 2-9 Şubat tarihleri arasında altı iş günü üretime ara verecek. Çalışanlar ise yıllık izinlerini kullanacak.


Oyak Renault da durdu

OYAK Renault, global kriz nedeniyle ulusal ve uluslararası pazarlarda meydana gelen talep daralması ve belirsizlikler nedeniyle bugün itibariyle üretimine ara verdi. Şirket, Karoseri-Montaj Fabrikası'nda otomobil üretimini bugünden itibaren 10 Şubat'a kadar durdurdu. Mekanik ve Şasi Fabrikası'nda da motor, vites kutusu ve şasi üretiminin, 2-8 Şubat tarihleri arasında duracağı bildirildi.


15 yıl önce