|

Oxford Erdoğan'ı bekliyor

Başbakan Erdoğan, pazartesi günü çıkacağı İngiltere gezisi sırasında İngiltere Başbakanı Brown ile “Stratejik Ortaklık Belgesi'ne imza atacak. Erdoğan ayrıca dünyaca ünlü Oxford Üniversitesi'nde öğrencilere hitap edecek

Haber Merkezi
00:00 - 19/10/2007 Cuma
Güncelleme: 01:08 - 19/10/2007 Cuma
Yeni Şafak
Oxford Erdoğan'ı bekliyor
Oxford Erdoğan'ı bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Gordon Brown'ın daveti üzerine 22-23 Ekim 2007 tarihinde yapacağı ziyarette, iki ülke arasında Stratejik Ortaklık Belgesi imzalanacağı kaydedildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan ile İngiltere Başbakanı Brown arasında gerçekleştirilecek görüşmede, ikili ilişkiler ve başta Türkiye-AB ilişkileri, Kıbrıs ve terörizmle mücadele olmak üzere, ortak ilgi alanına giren uluslararası konuların ele alınması, görüşmenin sonunda, Türkiye-İngiltere Stratejik Ortaklık Belgesi'nin başbakanlar tarafından imzalanmasının öngörüldüğü ifade edildi.

DIŞ POLİTİKA VİZYONU

Başbakan Erdoğan'ın, Parlamento'yu ziyaret edeceği, Lordlar ve Avam Kamarası başkanlarına ilaveten Türkiye ve KKTC Dostluk Grupları ile de birer görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Başbakan, ayrıca, 22 Ekim akşamı Oxford Üniversitesi'nin çatısı altında yer alan İngiltere ve dünyanın en prestijli akademik platformlarından Oxford Union'da Türk dış politikasının bölgesel ve küresel vizyonu, hedef ve önceliklerine değinen bir konuşma yapacak.

Başbakan, 23 Ekim Salı günü ise Türkiye Yatırım ve Destek Ajansı tarafından düzenlenecek öğle yemeğinde, İngiliz iş ve yatırım dünyasının önde gelen temsilcilerine hitapta bulunacak.

'Sınırötesi harekat sürecini aklıselim ile sürdüreceğiz'

Başbakan Erdoğan, sınır ötesi operasyonu sürecini aklıselim ile sürdüreceklerini söyledi. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin, "resmi taleplerinin, PKK terör örgütünün topraklarından çıkması olduğu" yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine bu konuda yorum yapmaya gerek olmadığını söyledi. Sürece ilişkin yol haritasını ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte belirleyeceklerini, bu arada gelen talepleri de değerlendireceklerini kaydeden Erdoğan, “Olayın 3 farklı boyutu var. Siyasi, ekonomik ve askeri boyutu var. Bütün bunları kendi çerçevesi içinde değerlendirerek, yol haritamızın gereği ne ise onu yapacağız. Bu süreci aklıselim ile sürdürmek durumundayız. Yapacağımız budur" dedi.

17 yıl önce