|

Oy yoksa hizmet yok!

Hatay’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Derekuyu Mahallesi’nde çamur ve su birikintilerinden şikayet eden vatandaşları azarladı. Savaş, “Siz bizi adam yerine koyacaksınız, biz de sizi adam yerine koyacağız. Oy vermiyorsunuz, konuşuyorsunuz” ifadesini kullandı. Vatandaşlar belediyenin görevlerini hatırlatınca “Mecbur değilim. Oy vereceksiniz hizmeti öyle alacaksınız” karşılığını verdi. 2014’te Derekuyu’da AK Parti’ye 231, CHP’ye 80 oy çıkmıştı.

Haber Merkezi
04:00 - 2/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:42 - 2/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP’nin Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş vatandaşları böyle tehdit etti.
CHP’nin Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş vatandaşları böyle tehdit etti.

CHP’nin Hatay’da yeniden belediye başkan adayı gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hizmet alamadıkları için kendisine talepte bulunan vatandaşlara “Oy yoksa size hizmet yok” diyerek bir skandala imza attı. Seçim çalışmaları kapsamında Arsuz ilçesi Derekuyu mahallesini ziyaret eden Savaş, mahalleye belediye tarafından hizmet gitmediği için kendisine şikâyette bulunan vatandaşları azarladı. Savaş, mahallenin yolu olmadığını söyleyerek, çamur ve su birikintilerinden şikâyet eden kadınlara "Siz bizi adam yerine koyacaksınız, biz de sizi adam yerine koyacağız. Bu kadar net. Oy vermiyorsunuz konuşuyorsunuz” dedi.


OY VERECEKSİNİZ HİZMETİ ÖYLE ALACAKSINIZ

Savaş, yerel seçimleri de kendisine ve partisi CHP’ye oy vermeyenlere hizmet yapılmayacağını söyleyerek vatandaşları açıkça tehdit etti. Belediye başkanı olduğunu hatırlatarak görevini yerine getirmek zorunda olduğunu söyleyen bir vatandaşa Lütfü Savaş bağırarak, "Niye mecbur olayım mecbur değilim. Oy vereceksiniz hizmeti öyle alacaksınız." ifadelerini kullandı. 479 seçmenin bulunduğu Derekuyu mahallesinde 2014 yerel seçimlerde Ak Parti 231 oy alırken, Savaş’ın aday olduğu parti CHP ise 80 oy almıştı.



#​Hatay
#CHP
#Lütfü Savaş
#Derekuyu Mahallesi
5 yıl önce