|

Oyuna gelmedik devlete küsmedik

FETÖ ile irtibatlarının olmadığı ortaya çıkan 11 bin “Mor Beyin” yazılımı mağdurundan biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım İşçisi Fatih Yürük, 2,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu. Yürük, “Bu işi bizi devletimize düşman etmek için yaptılar. FETÖ’nün oyununa gelmedik, devletimize küsmedik” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 01:43 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fatih Yürük, telefonuna yüklediği Ezan Vakti Pro ve Kıble Pusulası TR isimli programın ByLock sunucusuna yönlendirmesi nedeniyle 3 Ekim’de İBB ve ilçe belediyelerinde çalışan ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alındı.
Fatih Yürük, telefonuna yüklediği Ezan Vakti Pro ve Kıble Pusulası TR isimli programın ByLock sunucusuna yönlendirmesi nedeniyle 3 Ekim’de İBB ve ilçe belediyelerinde çalışan ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Müdürlüğü’nde işçi kadrosunda çalışan Fatih Yürük, telefonuna yüklediği Ezan Vakti Pro ve Kıble Pusulası TR isimli programın ByLock sunucusuna yönlendirmesi nedeniyle 3 Ekim’de İBB ve ilçe belediyelerinde çalışan ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alındı.

SORGUDA ÖĞRENDİM

15 gün gözaltında kalan, 2,5 ay da Silivri Cezaevinde yatan Yürük, “Mor Beyin” isimli yazılımın mağduru olduğu ortaya çıkınca 11 bin kişiyle birlikte tahliye oldu.

3 Ekim 2017'de sabaha karşı Pendik’teki evine polis ekiplerince baskın düzenlenen Yürük, telefonunun ByLock’a 6 kez sinyal gönderdiğini emniyette öğrendi.

FETÖ'YLE İLGİM YOK

O dönem telefonunda FETÖ’cü mühendislerce geliştirilen Ezan Vakti PRO ve Kıble Pusulası isimli programların bulunduğunu anlatan Yürük, “Telefonumda ByLock yüklü olduğu iddiasını emniyette öğrendim. Hayatım boyunca FETÖ ile bağlantım olmadı. Ne çocuklarımı onların okullarına yolladım, ne bankalarına para yatırdım ne de gazetelerine abone oldum. İddiaların araştırılması için bilirkişi atanmasını talep ettim. Zaten ByLock’a giriş yapmadığım bilirkişi incelemesi sayesinde ortaya çıktı” diye konuştu.

ALLAH’A SIĞINDIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Pendik Belediyesi’ne yönelik operasyonlarda 85 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Yürük şunları söyledi: “Bazıları etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kaldı. Aynı dönemde alınan 65 kişiydik, 3’ü polis sorgusunda serbest kaldı. 62 kişi Metris Cezaevine gönderildik. Bir gece orada kaldık ertesi gün Silivri Cezaevine yollandık. 2,5 ay cezaevinde yattım. Gözalına alındığım andan hapiste kaldığım süreye kadar hep Allah’a sığındım.”

BİZ AYLARIMIZI VERSEK NE OLUR?

“Hakikatin ortaya çıkacağından bir an bile tereddüt etmedim. Bu örgütle hiçbir zaman bağlantım olmamıştı, Allah bu işin doğrusunu ortaya çıkaracak diyordum. Bu işi bizi devletimize düşman etmek için yaptılar. FETÖ’nün oyununa gelmedik, devletimize küsmedik. 15 Temmuz’da 250 insan canını verdi, bir aylarımızı versek ne olur.”

  • İşimi istiyorum
  • Fatih Yürük, “Dik duruşumuzdan masumiyetimizden hiç ödün vermedik. Her fırsatta Allah’a sığınıp bu işin çözülmesi için dua ettik. ByLock kullanan şahıslar bunları çok rahat bir biçimde söylüyordu” ifadelerini kullandı. 22 yıldır belediyenim kadrolu personeli olan Yürük, suçsuz olduğu anlaşıldıktan sonra görevine dönmek için başvurdu. Yol Bakım Genel Müdürlüğü’ndeki kadrosunu bekleyen Yürük’ün dönüş işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi.
#FETÖ
#15 Temmuz
#Mor Beyin
#Fatih Yürük
6 yıl önce