|

Özgecan Aslan ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2015 yılında tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, ailesi ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

13:57 - 11/02/2020 Salı
Güncelleme: 14:14 - 11/02/2020 Salı
DHA
20 yaşında katledilern Özgecan, psikolog olmak istiyordu.
20 yaşında katledilern Özgecan, psikolog olmak istiyordu.

Türkiye'de infial yaratan Özgecan Aslan cinayetinin üzerinden 5 yıl geçti. 11 Şubat 2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde okuldan dönerken bindiği minibüste, şoförün tecavüz girişimine direnen ve bu yüzden 20 yaşında vahşice katledilen Aslan, 5'inci ölüm yıldönümünde de unutulmadı. Öğle saatlerinde kızlarının Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki kabrine gelen başta Songül- Mehmet Aslan çifti ve aile yakınları, Özgecan için dua edip, mezara çiçek bıraktı.



"Acısı ilk günkü gibi taze"

Aslan'ın anne ve babası, kızlarını anarken gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Aslan, kızının acısının ilk gün ki kadar ağır olduğunu söyleyerek, "Çok kötüyüz. Ailecek ölü gibiyiz. Masum canlarımız ölüyor. Buna bir 'dur' diyelim ki başka canlar yanmasın. Onu unutmayan ve yanımızda olanlardan Allah razı olsun. Özge'nin hiçbir suçu yoktu. Hayalleri vardı. 'Dünyanın en iyi psikoloğu olacağım' diyordu. Ama hayallerini gerçekleştiremedi" dedi.





'Masum canlarımız yanmasın'

Baba Mehmet Aslan ise kızının ölümünün üzerinden geçen 5 yıl içinde yüzlerce kadının cinayete kurban gittiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Ceren Özdemir de masumdu o da katledildi. Psikolojik durumu iyi olmayan insanlar ne için böyle şeyler yapıyorlar bilmiyorum. Umarım çözülür. Durduk yere insan öldürmenin altında yatan psikolojik sebeplerin araştırılması lazım. İstemediğimiz birçok acı olay yaşanıyor. Artık insanlarımız ölmesin, masum canlarımız yanmasın"

#özgecan aslan
#ölüm yıldönümü
#cinayet
4 yıl önce
default-profile-img