|

Özgürlük Filosu II yola hazırlanıyor

Gazze'ye Özgürlük Filosu II koordinasyon heyeti Atina'da toplandı. Filonun Yunanistan ayağı sorumlusu Vasilis Pissias, "Türkiye'deki seçimlerden sonra demir alıyoruz. Kimseden engelleme istemiyoruz" dedi

Cihan
00:00 - 13/04/2011 Çarşamba
Güncelleme: 01:09 - 13/04/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Özgürlük Filosu II yola hazırlanıyor
Özgürlük Filosu II yola hazırlanıyor

Gazze'ye uluslararası yardım götürmek ve ambargoyu kırmak için harekete geçen “Özgürlük Filosu II”nin koordinasyon heyeti, Atina'da toplandı. 9-10 Nisan tarihlerindaeki toplantıya aralarında İHH'nın Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin'in de bulunduğu farklı ülkelerden temsilciler, Özgürlük Filosu I'e katılan aktivistler, Yunan parlamentosundan milletvekilleri, sivil toplum temsilcileri, Yunanistan'da yaşayan Filistin vatandaşları katıldı.

15 GEMİ GİDECEK

Yaklaşık 15 gemiden oluşması planlanan filonun yardım malzemesi ile bin civarında gönüllünün taşıyacağı ifade ediliyor. Organizasyonunun Yunanistan ayağını oluşturan 'Gazze'ye bir gemi' inisiyatifinden Vasilis Pissias, “Büyük ihtimalle Türkiye'deki seçimlerin ardından yola çıkacağız. Hiç kimseden herhangi bir engelleme istemiyoruz. Eğer İsrail tutumunu tekrar gözden geçirirse çıkmazda olduğunu görecektir. Yeni filo sonuç alıcı olacak” dedi.


BM'ye sözlü savunmaya gidiyoruz

Mavi Marmara baskını ile ilgili Türkiye'nin ve İsrail'in raporlarını inceleyen BM Soruşturma Paneli, iki ülkenin temsilcilerini sözlü savunmaya çağırdı. Panel, Nisan sonunda önce Türkiye'nin, ardından da İsrail'in sözlü savunmasını dinleyecek. Türkiye'nin BM Temas Noktası Büyükelçisi Mithat Rende, 26 Nisan'daki toplantıda Türkiye'nin tezlerini dile getirecek ve soruları yanıtlayacak. 27 Nisanda ise İsrail temsilcisi Panel'de sözlü savunmasını yapacak. Sözlü savunmaları alan BM Paneli, daha sonra görüş ve önerilerini içeren raporunu BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'a sunacak. Raporun Mayıs sunulmasının beklendiği belirtiliyor. Türkiye ve İsrail'in de birer temsilci ile katıldığı Panel'de, Türkiye'yi emekli Büyükelçi Özdem Sanberk temsil ediyor.




13 yıl önce