|

Öztürk Yılmaz ile Didem Engin CHP'yi karıştırdı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 24 Haziran'da yapılacağının duyurulması CHP'yi karıştırdı. Öztürk Yılmaz ile Didem Engin'in Cumhurbaşkanlığına aday olmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü, "Bunları ciddiye almayın" dedi.

Yeni Şafak
11:45 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:48 - 21/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Adaylığını açıklayan Öztürk Yılmaz ile Didem Engin'e Bülent Tezcan'dan tepki
Adaylığını açıklayan Öztürk Yılmaz ile Didem Engin'e Bülent Tezcan'dan tepki

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı girdiği tüm seçimleri kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda kararını veremedi. Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda PM'deki toplantıyı beklerken Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ile İstanbul milletvekili Didem Engin'in cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklaması CHP'yi karıştırdı.

CHP'DE HERKES ADAY OLUYOR

CHP'de şimdiden iki ismin aday olması, Muharrem İnce'nin de aday olacağının konuşulması parti içerisinde rahatsızlığa neden oldu.

ADAYLIKLARINI AÇIKLAYANLARA TEPKİ: CİDDİYE ALINACAK BİR KONU DEĞİL

Canlı yayın konuğu olan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, adaylık açıklamalarıyla ilgili şunları söyledi: "Bugünkü adaylık açıklamaları ciddiye alınacak bir konu değildir. Ciddiye alınıp üzerine konuşulacak bir konu da değildir. Partinin genel başkanı bu konuda 40 kere düşünüp 1 kere konuşurken, bizim 100 kere düşünüp 1 kere konuşmaktan bile imtina etmemiz gerekir."

#Cumhurbaşkanı
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Bülent Tezcan
#Didem Engin
#Öztürk Yılmaz
#CHP
6 yıl önce