|

Pakistan ile ticarette 2 milyar dolar hedefi

Yeni Şafak'ı ziyaret eden Pakistan Devlet Bakanı ve Yatırım Kurumu Başkanı Saleem H. Mandviwalla, Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaretin iki katına çıkarılacağını belirterek, Türk yatırımcıları Pakistan'da hidroelektrik santral inşasına davet etti.

Ekonomi Servisi
00:00 - 20/10/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:07 - 19/10/2012 Cuma
Yeni Şafak
Pakistan ile ticarette  2 milyar dolar hedefi
Pakistan ile ticarette 2 milyar dolar hedefi

Gazetemizi ziyaret eden Pakistan Devlet Bakanı ve Yatirim Kurulu Başkanı Saleem H. Mandviwalla, Türkiye ziyaretleri kapsamında Devlet Bakanı Ali Babacan ve Enerji Bakanı Taner Yıldız ile de görüştüklerini belirterek, "Türkiye ile Pakistan arasındaki ticareti 2 milyar dolara taşımak amacıyla burada bulunuyoruz. Ayrıca, iki ülke arasındaki uçuş sayısını artırmak üzere temaslarda bulunduk. Eski tarihlere dayanan ikili ilişkilerimizin ekonomik alan da da güçlü olması gerekiyor." dedi.

TİCARETİMİZ AZALDI

Pakistan Devlet Bakanı Mandviwalla, 2012'nin ilk 8 ayında Türkiye-Pakistan ticaretinde belirgin bir azalış meydana geldiğini ifade ederek, "Türkiye tarafından bize özellikle tekstil alanında uygulanan ithalatı koruma tedbirleri nedeniyle ticaretimizde azalma meydana geldi. Şu an Türkiye ile bu konuyu görüşüyoruz." şeklinde konuştu. İki ülke ticareti halen 1 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

HİDROELEKTRİK YATIRIMINA GELİN

Türk şirketlerini Pakistan'ın zengin nehir yataklarında hidroelektrik santrali kurmaya davet eden Pakistan'lı Bakan, ayrıca rüzgar enerjisinde de yatırım fırsatları bulunduğunu kaydetti. Pakistan halen elektrik ihtiyacının yüzde 30'unu hidroelektrikten yüzde 70'ini ise doğalgaz gibi termal kaynaklardan elde ediyor.


12 yıl önce