|

Palandöken’den müjdeli

Erzurum’un Palandöken Kayak Merkezi’nde düzenlenen programla kayak sezonunun açılışı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kayak yapmayı öğrenmeleri için Konaklı Kayak Merkezi bu sezon tüm Dadaşlara ücretsiz olacak” müjdesini verdi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:53 - 3/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Palandöken Kayak Merkezi’nde sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu.
Palandöken Kayak Merkezi’nde sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde devrolduktan sonra hayata geçen yatırımlarla alt ve üstyapısı yenilenen Palandöken Kayak Merkezi’nde sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Bir otel önünde yapılan programdaki kayaklı meşale ve havai fişek gösterisi nefes kesti.

Erzurum Valisi Okay Memiş, sezon açılışında yaptığı konuşmada, Dünya’nın en seçkin kayak merkezlerinden biri olan Palandöken’de kayak ve kış sporlarının birçok branşının yapıldığını ifade etti. Vali Memiş, kayağın başkenti Erzurum’a tüm kayak severleri davet etti.

SEZONU İLK AÇAN MERKEZ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, Türkiye’de ilk kayak sezon açılışının Palandöken Kayak Merkezi’mizde yapıldığını kaydetti. Sekmen, “Palandöken ve Konaklı Kayak merkezleri gibi altın değerinde nimetlere sahip olan şehrimizde Kış Spor Okulları Projesi ile 40 bin yavrumuza kayak yapmayı öğrettik. Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Erzurumlu kardeşlerimin kayak yapmayı öğrenmesi için Konaklı Kayak Merkezi bu sezon tüm Dadaşlara ücretsiz olacak. Vatandaşlarımızdan hiçbir ücret alınmayacak” dedi.


HEDEF; BİR MİLYON TURİST

2019’da yerli ve yabancı turist hedefinin bir milyon olduğunu dile getiren Başkan Sekmen, “Alt ve üstyapısıyla yüzü aşkın projenin gerçekleştirildiği Palandöken Kayak Merkezi ile birlikte ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında rekora doğru koşuyoruz. Bundan 4 yıl önce Erzurum’un yerli ve yabancı turist sayısı 75 bindi. Erzurum’da hayat bulan yatırımlar, Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerimizde gerçekleşen projelerle bu rakamı 755 binin üzerine çıkardık. Bu yıl ki hedefimiz en az 1 milyon turist. Şehrimizde 4,5 yılda 200’ü aşkın ulusal ve uluslararası organizasyona imza atarak festival ve şampiyonalarla Erzurum ve Palandöken’in eşsiz güzelliğini sadece Avrupa’ya değil tüm Dünya’ya anlatmaya çalıştık” diye konuştu.

  • İkinci şahlanış dönemi
  • Kayak merkezinin dünyanın en seçkin ve tanınır turizm merkezlerinden birine dönüştüğünü kaydeden Başkan Sekmen, merkezle ilgili şu bilgileri verdi;
  • “Konaklı ile birlikte toplam pist uzunlukları 64 kilometre olan kayak merkezlerimizi baştan aşağı yeniden inşa ettik. Palandöken Kayak Merkezi’nde 6 kilometreden oluşan Türkiye’nin en uzun gece kayağı pistini kayak severlerin beğenisine sunduk. Otopark, ulaşım için özel ring araçları, halka açık kafeterya, fanus kafe ve küre restoranlar, bungalov evler, sıcak ve soğuk içecek istasyonları, mescit ve diğer sosyal unsurlarla birlikte Palandöken Dağı’nı 7/24 izlenebilen güvenli bir merkeze dönüştürdük. Ejder ve vadi pistlerimizdeki yeni teleferik sisteminin inşası tüm hızıyla sürüyor. Hafif raylı sistem ve diğer mega projelerimizle birlikte inşallah ikinci şahlanış döneminde Erzurum’u ayağa kaldıracağız.”
#​Erzurum
#Palandöken
#Mehmet Sekmen
5 yıl önce