|

Palu ailesi hakkında Bakanlık harekete geçti

Müge Anlı'nın televizyon programında katıldıkları yayının ardından Türkiye'nin en çok konuştuğu olaylardan biri olan 'Palu ailesi' hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Aile üyelerinin uzman psikologlar eşliğinde yaşanan süreci bir kez daha bakanlık yetkililerine anlattığı öğrenilirken, ailenin 3 çocuğunun bakanlık tarafından korumaya alındığı öğrenildi. Öte yandan Palu ailesinin bahsettiği yerde yapılan kazıda kemik parçası bulundu.

Sertaç Aksan
23:14 - 8/01/2019 Tuesday
Güncelleme: 23:14 - 8/01/2019 Tuesday
Yeni Şafak
Türkiye, Palu ailesini katıldıkları bir TV programında anlattıklarıyla tanıdı.
Türkiye, Palu ailesini katıldıkları bir TV programında anlattıklarıyla tanıdı.

Türkiye'nin son dönemlerde en çok konuştuğu konulardan biri olan Palu ailesi, Müge Anlı'nın Tatlı Sert adlı TV programıyla adını duyurdu.

Kocaeli'nde yaşayan Palu ailesi, 2 cinayet, bir cinayete azmettirme ve öz evlatları dahil, 4 çocuk ve baldızına cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen ailenin damadı Tuncel Ustael etrafından gelişen olaylarla tanındı.

Ailenin yaşantısı ve aile üyelerinin başına gelenler kısa sürede sosyal medyada hızla yayıldı. Hemen herkesin farklı bir fikir yürüttüğü sürece ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da harekete geçtiği öğrenildi.

Uzman psikologlar aileyle konuşuyor

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kocaeli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri olaya müdahil oldu.

İl Müdürlüğü yetkililerinin uzman psikologlar eşliğinde Palu ailesinin evine gittiği ve aile üyeleriyle çeşitli görüşmeler yaptığı öğrenildi.

Bazı aile fertleri 30 kilograma kadar düşmüş

Bakanlık yetkililerinin oldukça hassas bir şekilde takip ettiği süreçte aile üyelerinin hemen hepsiyle görüşüldüğü kaydedildi.

Bakanlığın bu kapsamda Palu ailesinin kimi üyeleriyle ilgili 'sağlık tedbiri' aldığı ve aile fertlerinin öncelikle sağlıklarına kavuşturulması için hastaneye yatırılacakları öğrenildi.

3 çocuk da Bakanlık korumasına alındı

Palu ailesinin 3 çocuğunun Bakanlık korumasına alındığı belirtilirken, sürecin İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde yürütüldüğü kaydedildi.

Ne olmuştu?

Harun ve Havva Palu çifti, 2011'de polise yaptığı ihbarda kızları Meryem Tahnaz ve torunu Melike Tahnaz'ın öldürülüp cesetlerinin Tütünçiftlik bölgesine gömüldüğünü söyledi.

  • Bir televizyon kanalındaki programa katılan kayıp Meryem Tahnal'ın eniştesi Tuncer Ustael'in, kadının öldürülerek gömüldüğünü iddia ettiği yeri tarif etmesi üzerine 3 Ocak'ta Derince ilçesinin 60 Evler Harikalar sahilinde bulunan ağaçlık ve çalılık alan, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yapılan arama çalışmasında da yer aldığı belirtilen kadavra dedektör köpeği "Melon"un tepkisi doğrultusunda güvenlik şeridine alınmıştı.

Palu ailesi olayında kan donduran yeni gelişme: Kemik bulundu

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce kaybolan Meryem Tanhal (35) ve kızı Melike Tanhal'ın (8) cansız bedenlerinin Tütünçiftlik sahiline gömüldüğü iddiası üzerine yapılan kazı çalışmalarında 20 santim uzunluğunda bir kemik parçası bulundu. Kemik incelenmek üzerinde Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

#Palu Ailesi
#Kocaeli
#Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
5 years ago