|

Para babaları para basıyor

Küresel kriz nedeniyle adlarını sıkça duymaya başladığımız merkez bankası başkanlarının maaşları dudak uçuklatıyor. Yıllık 860 bin dolar maaş alan İsviçre Merkez Bankası Başkanı zirvede yer alırken, TC Merkez Bankası Başkanı'nın yıllık geliri 230 bin dolar

00:00 - 5/12/2010 Pazar
Güncelleme: 00:23 - 5/12/2010 Pazar
Yeni Şafak
Para  babaları para basıyor
Para babaları para basıyor

Küresel ekonominin para babalarının maaşları dudak uçuklatıyor. Küresel krizde aldıkları önlemlerle dikkatleri üzerlerine çeken 'para babaları' bir yılda adeta bir servet kazanıyorlar. Gizli kasalarıyla ünlü İsviçre'nin Merkez Bankası Başkanı, Phillipp Hildebrand yıllık 860 bin 455 dolar ile listenin başını çekiyor.

BEN'İN MAAŞI ÇOK MÜTEVAZİ!

Phillipp Hildebrand'ı yılda 774 bin 179 dolar maaş alan Hong Kong Merkez Bankası Başkanı Norman Chan takip ederken üçüncülüğü ise 482 bin 752 dolar maaş ile kriz nedeniyle çöküşün eşiğinde olan Avrupa'nın Merkez Bankası Başkanı (ECB) Jean-Claude Trichet alıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 50'sine hükmeden ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin diğer birçok meslektaşına kıyasla oldukça düşük maaş aldığı ortaya çıktı.

YILMAZ'IN YILLIK GELİRİ 230 BİN DOLAR

ABD'yi küresel ekonomik krizden çıkarma konusundaki başarısı tartışma konusu olsa da Fed Başkanı Ben Bernanke, Avrupa, Kanada, Japonya ve yardım için AB'ye en son başvuran İrlanda'daki meslektaşları kadar fazla para kazanmıyor. Bir ekonomiye sahip olan Malta'nın merkez bankası başkanı bile yıllık 196 bin 700 dolar alan Bernanke'den daha fazla maaş alıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ise, 2008 yılı gelirine göre Amerikan FED Başkanı Ben Bernanke'den 34 bin dolar fazla kazanıyor. Durmuş Yılmaz, 2008 yılı verilerine göre yılda 230 bin dolar maaş alıyor.



13 yıl önce