|

Paralel çete hala dinliyor

Davutoğlu, çözüm süreci gereği bütün silahlı unsurların sınır dışına çıkacağı dönemde Gezi, 17-25 Aralık provokasyonlarının başladığını söyledi. Davutoğlu, “Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı dinlediler, şimdi bizleri dinliyorlar Başbakan olarak” diyerek ihanetin hala sürdüğünü belirtti

Yeni Şafak
04:00 - 14/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:59 - 13/02/2015 Cuma
Diğer
Sivas’ta 4 Eylül Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi’ne katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu:

Biz hiçbir zaman milli iradeye tuzak kuranların karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. AK Parti, birlik hareketidir. Onun için siyasetimiz, birliği inşa etme siyasetidir. Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlara izin vermeyeceğiz. Bir ve beraber olmanın aşkını, sevdasını vatanımızın her bir köşesine taşıyacağız. 

ÇÖZÜMÜ PROVOKE  ETMEK İSTEDİLER

Aramıza nifak sokmak isteyenlere cevabımız açık ve net. Bütün nifak odaklarını kurutacak, onlara hadlerini bildireceğiz. Bir taraftan siyaseti inşa ederken bir taraftan milleti ve devleti IMF’ye borçlu olmaktan çıkarıp, milli birliği beraberliği tahkim etmek üzere Çözüm Süreci üzerinde durduk. Bunun üzerine yine provokasyonlar yapıldı. 

KUMPAS KURDULAR

2013’ün Mayısı’nda Çözüm Süreci gereği bütün silahlı unsurlar Türkiye dışına çıkacakken Gezi olayları, paralel çetenin 17-25 Aralık provokasyonu yapıldı. Cumhurbaşkanımızı dinlediler, Başbakanımızı dinlediler, şimdi bizi dinliyorlar Başbakan olarak. Dışişleri Bakanlığı'na kumpas kurdular. Onun karşısında eğer bu millet tekrar 90’lı yılların faali meçhullerine geri dönmemişse bunun arkasında AK Parti kadroları vardır.

Bugünlerde tekrar, büyük bir gayret içinde milli birliğin sağlanması yönünde Çözüm Süreci’ne büyük ivme kattık. 6-7 Ekim provokasyonları yapıldı. Kobani’yi bahane eden teröristler, Doğu ve Güneydoğu’da büyük bir kaos çıkarmaya çalıştılar. Onların karşısında da dimdik durduk. Özellikle HDP ve onunla irtibatlı bütün çevrelere sesleniyoruz, silahlı bütün unsurlar, bu topraklardan çekilmeli ve şiddet dili derhal terk edilmelidir. 

ÇÖZÜM BAŞARIYA ULAŞACAK

İnşallah bütün bu provokasyonlar aşılacak ve Çözüm Süreci nihai kardeşlik projesi olarak başarıya ulaşacak. Bütün silahların bırakılması, terk edilmesi üzerinden demokratik siyasete geçiş iradesine dayalı bir Çözüm Süreci istiyoruz.

CHP tilkilerin gölgesinde

Davutoğlu, iç güvenlik reform paketi Meclis’e sunuldu diye birbiri ile ihtilaflı muhalefet partilerinin aynı çizgide buluştuğunu belirterek, “Hiç AK Parti’den ‘Sokağa çıkın ya da şu veya bunun karşısında direnin’ diye bir çağrı duydunuz mu? Duymazsınız çünkü AK Parti, millete güvenir, sandığa güvenir ama en önemlisi kendine güvenir, kendine. Gölgesi kendinde olan yiğittir AK Parti. Biz, tilki gölgesine sığınmayız ama CHP, tilkilerin gölgesinde siyaset yapıyor. Bugünün tilkisi de paralel çete, paralel. Biz, Selçuklu’nun varisiyiz, Osmanlı’nın torunuyuz, Cumhuriyet çocuğuyuz. Tarihimize bakarken birileri olduğu gibi şaşı bakmayız tarihe” dedi.


Silahları bırakın

HDP’nin bir taraftan çözüm sürecinden bahsettiğini, bir taraftan da halkı tekrar tahrik etmeye dönük demeçler vermeye kalktığını dile getiren Davutoğlu, “İşte tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Çözüm sürecine samimiyetle inananlar, derhal silahları terk edip demokratik siyasetin önünü açmak durumundalar. Biz Türkiye’de her şeyin demokrasi yoluyla çözüleceğine inanıyoruz. Demokrasi dışı yöntemlere pabuç bırakmayız. Sadece ve sadece milli iradeyi hakim kılarız. Onun için Sivas Kongresi bizim şiarımızdır. Onun için milli iradeyi hakim kılmak, Türk demokrasisinin ruhudur. Biz bu mücadeleyi kararlılıkla göstereceğiz” dedi.


Eğer susarsak insanlık hakkını helal etmesin

ABD’deki 3 Müslüman gencin katledilmesine ve dünyanın suskunluğuna dikkati çeken Davutoğlu, “Geçtiğimiz günlerde üç şehidimiz oldu Amerika’da. Katil bir ırkçı, üç genç Suriyeli Müslüman’ı şehit etti. Onların karşısında, o şehadetlerin karşısında bütün dünya sustu. Ama Allah şahittir ki susarsak insanlık bize hakkını helal etmesin. Eğer susarsak, zulüm karşısında, bu katliamlar karşısında susarsak Hazreti Adem bize hakkını helal etmesin, şehitlerin babası Hazreti Ali helal etmesin, Hazreti Hamza ve bütün ulu erenler hakkını helal etmesin. Susmayacağız” dedi.

#Sivas
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#AK Parti
9 yıl önce