|

Paralel'in kilit ismi Nazmi Ardıç gözaltında

Paralel yapıya yönelik en kritik operasyonlarından biri için düğmeye basıldı. Balyoz, Askeri Casusluk, Şike soruşturmalarının kilit ismi eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Eski Müdürü Nazmi Ardıç, İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

Yeni Şafak
18:22 - 14/04/2015 Salı
Güncelleme: 18:36 - 14/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Emniyet içindeki paralel yapılanmaya yönelik yürütülen soruşturmada dün 29 polis hakkında gözaltı kararı alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılarından Okan Özsoy dün İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak 29 polis hakkında gözaltı kararı çıkarılmasını istedi.



Aralarında eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç'ın da bulunduğu polisler hakkında “Casusluk, yasadışı dinleme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" gibi ağır suçlamalar yöneltiliyor. Nazmi Ardıç'a ayrıca "gizli kalması gereken bilgileri çalmak, deşifre etmek" suçlaması da yapılıyor.



Casusluk ve yasa dışı dinleme gibi suçlardan aranan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Eski Müdürü Nazmi Ardıç, İstanbul'da yakalandı.




#Nazmi Ardıç
#organizatör gözaltı
#paralel organizatör
9 yıl önce