|

Parası olmayan kadının alyansını aldı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde yalnız yaşayan bir kadın, evine gelerek oğlunun asker arkadaşı olduğunu söyleyen ve emekli maaşına zam yaptıracağı vaadinde bulunan kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dolandırıldı.

Aa
00:00 - 1/05/2007 Salı
Güncelleme: 11:14 - 1/05/2007 Salı
Yeni Şafak
Parası olmayan kadının alyansını aldı
Parası olmayan kadının alyansını aldı

Koğukçınar Mahallesi'nde oturan Zaide Karaağaç (76), dün akşam ekmek almak için gittiği marketten dönüşte, kendisine adıyla hitap ederek, oğlunun asker arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişi tarafından durduruldu.


Elini öptüğü yaşlı kadına evine kadar eşlik eden zanlı, evde girdikten sonra Karaağaç'a aldığı maaşı, altın ve parası olup olmadığını sordu. Zanlı, ölen eşinden kalan emekli maaşıyla geçindiğini, "kenarda birikmiş parasının olmadığını" anlatan Karaağaç'a, maaşına kendisinin 200 YTL zam yaptıracağını, ancak bunun için banka cüzdanını getirmesi gerektiğini söyledi.


Banka cüzdanını veren kadına, parmağındaki alyansa bakmak istediğini söyleyen zanlı, alyansını veren yaşlı kadından bir bardak su istedi. Zanlı, su geldiğinde çeşme suyu içmediğini ve gidip hem marketten su alacağını hem de "bankada maaşına zam yaptırıp saat 24. 00'te tekrar geleceğini" öne sürerek evden ayrıldı.


Zaide Karaağaç, bir süre sonra zanlının giderken kendisinin yüzüğünü ve banka cüzdanını da aldığını fark edince, İstanbul'daki oğlunu telefonlu arayarak durumu anlattı. Oğlunun bu kişiyi tanımadığını söylemesi üzerine "155 Polis İmdat" hattını arayan Karaağaç, evine gelen polis memurlarına olayı anlattı.


Karaağaç'ın verdiği eşkal doğrultusunda zanlının belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.


17 yıl önce