|

Parasını istedi canından oldu

İstanbul’da öldürülen Azerbaycanlı işadamı Etimat İsmailov’un naaşı Bakü’ye gönderildi. İsmailov için Florya Yeni Camii’nde tören düzenlendi. Siyaset ve basın dünyasından isimlerin katıldığı törende İsmailov’un eşi gazeteci Sevil Nuriyeva İsmailov taziyeleri kabul etti.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 06:11 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
İsmailov’un eşi Star gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva İsmailov, 5 yaşındaki oğlu İlyas ile geldiği Florya Yeni Camii’deki cenaze töreninde taziyeleri kabul etti.
İsmailov’un eşi Star gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva İsmailov, 5 yaşındaki oğlu İlyas ile geldiği Florya Yeni Camii’deki cenaze töreninde taziyeleri kabul etti.

İstanbul-Bakırköy’deki ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Azerbaycanlı işadamı Etimat İsmailov’un, alacağını istediği için canından olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, Azerbaycan eski Adalet Bakanları’ndan İlyas İsmailov’un oğlu ve Star Gazetesi yazarı Sevil Nuriyeva’nın eşi olan İsmailov, kendisine borçlu olan Gözal Damirov ile önceki gün sabah saatlerinde Florya’daki ofisinde buluştu. İsmailov, alacağına karşılık Damirov’dan, bir AVM’de bulunan yaklaşık 1 milyon dolar değerindeki yüzde 2’lik hissesini kendisine devretmesini istedi.


SORGUSU SÜRÜYOR

Gün içinde devir işlemi yapılmayınca ikili akşam saatlerinde yeniden buluştu. Taraflar arasında bu mesele yüzünden yeniden tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine ofisten ayrılarak evinden aldığı silahla geri dönen Damirov, İsmailov’u öldürdü.


Olaydan sonra şoförünün kullandığı araçla kaçan zanlı, Beşiktaş’ta suç aleti silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Damirov, devir işlemini yapamadığı için İsmailov’un kendisini vuracağını düşündüğünü, önce davranarak kendisinin silaha sarıldığını öne sürdü. Zanlı ile şoförünün sorgusunun sürüyor.


Bakü’de defnedilecek

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından Etimat İsmailov’un cenazesi yakınlarına teslim edildi. İsmailov’un Türk Bayrağı’na sarılan tabutu, Florya Yeni Camii’ne götürüldü. Törene AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, İsmailov’un eşi Sevil Nuriyeva’ya taziyelerini iletti. İsmailov’un naaşı, burada ikindiyi müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere memleketi Bakü’ye gönderildi.

#Etimat İsmailov
#Bakırköy
#Sevil Nuriyeva
6 yıl önce