|

Parayı ödemezsem bana her şeyi yapar

Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan’ın borcu yüzünden öldürüldüğü belirlendi. Yüksel K., 650 bin dolar ve 350 bin lira verdiği Vuralhan’ın tekrar 2 bin 500 lira borç istemesi üzerine cinayeti işlediğini iddia etti. Bazı buluşmalarda zanlı ile peçete üzerinden yazışan bakanın, “Parayı geri ödemezsem bana her şeyi yapabilir” diye yazdığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 00:08 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Zanlı Yüksel K. tutuklanarak cezaevine gönderildi
Zanlı Yüksel K. tutuklanarak cezaevine gönderildi

Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan’ı önceki gün Fatih'te bir kafede boğazından bıçaklayarak öldüren zanlı Yüksel K. "Kasten öldürme" suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Zanlı, polisteki ifadesinde 4 yıl boyunca bakana toplamda yaklaşık 3 milyon lira verdiğini, bakanın olay esnasında tekrar para istediğini iddia etti. Polis soruşturması sonucunda alacak-verecek meselesi yüzünden sık sık buluştukları öğrenilen şüpheli ile Ercan Vuralhan'ın zaman zaman kendi aralarında mutabakatlar yaptıkları belirlendi.


PEÇETE ÜZERİNDE MÜTABAKAT

Vuralhan'a 2014 yılından itibaren 650 bin dolar ve 350 bin lira para verdiğini, bir iş yapamayınca da parasını istediğini anlatan şüpheli Yüksel K, "Dün Sirkeci'de bir kafede buluştuğumuzda da 'Yurt dışından param gelecek bana 2 bin 500 lira daha borç ver' deyince kendimi kaybettim. Yanımdaki bıçakla saldırdım" iddiasında bulundu. Şüpheli ile Ercan Vuralhan'ın zaman zaman kendi aralarında mutabakatlar yaptıkları belirlendi.

Peçetelerin üzerine ya da gelişi güzel kağıtlara yazılan mutabakatlarda "Birleşmiş Milletler'den gelecek olan 150 milyon dolar paramın 5 milyon dolarını Yüksel K.'ya vereceğim" gibi ibareler bulunduğu öğrenildi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Bu arada Adli Tıp Kurumu'ndan bir yakını tarafından alınan ve Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürülen Mehmet Ercan Vuralhan'ın cenazesinin bugün Levent Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi. Sirkeci'deki bir kafede oturan 75 yaşındaki Vuralhan, dün Yüksel K. tarafından bıçaklanmış, kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

#Cinayet
#Mehmet Ercan Vuralhan
6 yıl önce