|

Parla Şenol: ''Meğer Başbakan''a geçilmişim''

Başbakan lise yıllarında katıldığı şiir yarışmasında kazandığı birinciliği anlattı. Dönemin çocuk yıldızı, şimdinin usta seslendirme sanatçısı Parla Şenol da o zaman kendini geçen talebenin Tayyip Erdoğan olduğunu yıllar sonra öğrenmiş oldu. Şenol, o gün çekilen bir kareyi paylaştı ve çok özel bir anının fotoğrafı Başbakan''ın arşivine katılmış oldu.

Sabah
00:00 - 5/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:43 - 5/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Parla Şenol: ''Meğer Başbakan''a geçilmişim''
Parla Şenol: ''Meğer Başbakan''a geçilmişim''

Başbakan Erdoğan, Usta'nın Hikayesi belgeselinde kendi hayatına ilişkin daha önce kamuoyunun duymadığı bir çok ayrıntı ve anısını anlattı.

Şiir okuma yarışmasında elde ettiği birincilikle ilk kütüphanesine kavuşmasını anlatan Başbakan Erdoğan, tarihin tozlu sayfaları arasından bir fotoğraf karesinin de ortaya çıkmasını sağladı.

Başbakan, birinci olduğu yarışmaya Parla Şenol'un da katıldığını söyleyince ünlü sinema oyuncusu da yıllar önce geçildiği ismin bugünün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu öğrenmiş oldu.

Yarışmanın yapıldığı dönemde Yeşilçam'ın en önemli genç yıldızlarından biri olan Parla Şenol, kişisel fotoğraf arşivindeki tarihi kareyi okurlarıyla paylaştı.

Parla Şenol, Başbakan'ın birinci kendisinin ikinci olduğu şiir yarışmasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yarışma 1973-74 yıllarında Milli Türk Talebe Birliği tarafından Cağaloğlu'ndan düzenlenmişti. Okullar üçer öğrenci ile temsil ediliyordu. Ben Cahit Sıtkı Tarancı'nın 35 Yaş şiirini okumuştum. Kaç senelik sinema oyuncusu, şarkıcı olarak katıldığım yarışmada ikinci olduğum açıklandığında içten içe jüriye çok kızmış, bu durumu gururuma yedirememiştim. Şiiri, çok güzel ve etkileyici bir şekilde okuduğumu düşünüyordum ve kesinlikle kazanmayı bekliyordum. Birinci olan ise, şimdi hangi şiiri okuduğunu hatırlamıyorum ama kahramanlık dolu bir şiir okumuştu. Evet kabul ediyorum, coşkulu bir şekilde okumuştu şiiri, ama gene de ben kazanmayı hak ettiğimi düşünüyordum. Şimdi, Usta'nın Hikayesi belgeseli yayınlandıktan sonra artık içim biraz daha rahat. Hiç olmazsa beni geçen talebenin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu öğrendim. Hiç değilse Başbakan'a geçilmişim."

"Hem okulla hem de bireysel olarak katıldığımız yarışmada İstanbul İmam Hatip Lisesi ve Tayyip Bey birinci, şimdi artık var olmayan bizim okulumuz Gayrettepe Site Koleji ve ben ikinci, Üsküdar Amerikan Kız Koleji ise üçüncü olmuştu."

11 yıl önce