|

Parris: Türk-Amerikan ilişkileri kaybetti

ABD eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris, "Seçimlerin galibi AK Parti ve de Türkiye, fakat mağlubu Türk-Amerikan ilişkileridir" dedi.

İha
00:00 - 24/07/2007 Salı
Güncelleme: 10:45 - 24/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Parris: Türk-Amerikan ilişkileri kaybetti
Parris: Türk-Amerikan ilişkileri kaybetti

Türkiye'deki erken genel seçim ve AK Parti'nin kazandığı galibiyetin yankıları sürüyor. ABD eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris, CSIS isimli düşünce kuruluşunun düzenlediği Türkiye seçimlerini değerlendirme toplantısında, AK Parti'nin büyük bir çoğunluğun oyunu alarak seçimlerden galip çıkmasını değerlendirdi.

AK Parti'nin, gayrı resmi neticelere göre yüzde 47.8 oy alarak galip olduğunu hatırlatan Parris, "Geçen seçimlerde yüzde 34.3 oy almıştı ve aradan geçen yaklaşık 5 sene içinde neredeyse yüzde 50 oy alarak tekrar seçilmek, dikkate değer bir durumdur. Seçimlerin galibi AK Parti ve de Türkiye, fakat mağlubu Türk-Amerikan ilişkileridir" dedi.

AK Parti'nin, Amerika konusunda birtakım ön yargıları olduğunu iddia eden Parris, "AK Parti, ABD'nin PKK ile mücadeleyi geciktirdiğine inanıyor. Buna inanan birçok taraftarları da var. Fakat ben bunu net olarak doğru bulmuyorum. Yeni hukümet, ABD ile ilişkileri konusunda çok da teşvik edici olmayacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, CSIS Türkiye direktörü Bülent Alirıza ise AK Parti'nin en iyi organizasyon, en iyi kampanya ve çok basit bir mesajla seçimlerin galibi olduğunu belirtti.

17 yıl önce