|

Patronlar burada

Haliç'te, 173 tekne ve mega yatın sergilenerek satışa sunulduğu "Golden Horn Boat Fest" başladı.

Aa
00:00 - 10/05/2013 Cuma
Güncelleme: 12:51 - 10/05/2013 Cuma
Yeni Şafak
Patronlar burada
Patronlar burada

Haliç Kongre Merkezi'nin deniz kısmında açılan fuarda, değeri 400 milyon lirayı bulan 60'ı ikinci el, 173 tekne ve mega yat, yüzde 20'den başlayıp yüzde 50'ye varan indirimlerle satışa çıktı. Çoğu stoktan hemen teslim 2013 model sıfır veya ikinci el 173 ürünün arasında tekne, mega yat, motor yat, yelkenli bulunuyor.

Fiyatları 5 bin 500 avro ila 5 milyon avro arasında değişen teknelerin yanı sıra fuarda sürat motoru, jet ski, tekne ekipmanları ve aksesuarları da yer alıyor. 

Gönlünde deniz tutkusu olanların otomobil ya da yazlık fiyatına tekne sahibi olabileceği fuarda, ikinci el tekneler yaklaşık yarı fiyatına satılıyor. 

Boyları 3 metre ila 36 metre arasında değişen tekneler, su üstünde test edilebilecek.

Yaz sezonu öncesi teknesini değiştirmek, yeni tekne siparişi vermek için vakti olmayanlar ve otomobil, yazlık fiyatına alınabilecek uygun fiyatlı ikinci el tekneleri görmek isteyenler için 1 milyon avronun üzerinde bir yatırımla kapılarını açan fuar, sadece tekne, motor yat, mega yat ve yelkenlileri değil, tekne ekipman ve aksesuarları, su sporları ve geceli gündüzlü etkinlikleri ile zengin bir festival olarak 12 Mayıs Pazar gününe kadar deniz tutkunlarını misafir edecek.

Görücüye çıkan sıfır ve ikinci el tekne ve tekne ekipmanları fuarında, kamarasız tekneler 5 bin 500 avrodan başlarken en ucuz kamaralı tekne 19 bin 900 dolar fiyatı ile MMP Yatçılık'ın Stingray 195 RX modeli. 

-Fuarın en pahalı teknesi-

Fuarın en pahalı teknesi ise 5 milyon avroya satışa çıkan AxZ Marina'ya ait 36 metre boyunda ve fırtınalı denizlerde yol alabilecek şekilde tasarlanan Smyrna isimli tekne.

İki güverteli olarak tasarlanan motor yat, ana güvertede ve Flybridge'de daha fazla alan kazanılmasını sağlayan yükseltilmiş kaptan köşkü ile ön plana çıkıyor. Teknenin Flybridge'inde tam donanımlı bar, geniş oturma ve 10 kişilik yemek bölümü, güneşlenme minderleri ile çevrili 6 kişilik jakuzi bulunuyor. Üst güverteden ve kıç havuzluktan ulaşılan lamine parke kaplı salona, deri kaplı mobilyaları ile 12 kişilik yemek masası, koltuk ve sehpalar konumlandırılmış. Toplam 9 kamaranın yer aldığı teknede 12 konuk ile 6 mürettebat konaklayabiliyor.


11 yıl önce