|

Pazar değiliz ortak arıyoruz

Milli Savunma Bakanı Akar, F-35 projesinde kilitlenme olmadığını 4 Türk pilotun fiilen uçtuğunu, 2 pilotun da uçuşa hazırlandığını söyledi. Akar, Rusya’dan alınan S-400 ile ilgili de “Savunma sistemi alıyoruz, bu kimseye tehdit değil. Ayrıca Türkiye ihtiyaçlarını belirledi. Biz artık pazar değiliz, ortak arıyoruz” yorumunu yaptı.

Kıymet Sezer
04:00 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:15 - 25/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
S-400
S-400

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda soruları yanıtladı. ABD temaslarına ilişkin bilgi veren Akar, YPG konusunda muhatapların ikna edilip edilmediği konusuna ilişkin “İkna olmaları, anlamaları lazım” diye konuştu. Türkiye’nin 2015’te Fırat Kalkanı’nı yapmadan önce ne dediyse çıktığını hatırlatan Akar, Fırat’ın doğusu ile ilgili olarak, “ABD’nin bizim tezlerimize yaklaştığını görüyoruz, çünkü biz makul konuşuyoruz” dedi.


F-35 SÜRECİ İLERLİYOR

F-35 projesiyle ilgili Akar, “Süreçte kilitlenme yok. Şu an 4 pilotumuz fiilen uçuyor, 2 pilotumuz da uçuşa hazırlanıyor. 30-40 teknik personelimiz var, bakım faaliyetleri ve teknik konularla alakalı çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. S-400 sisteminin mevzileneceği yere ilişkin çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Akar, “Savunma sistemi alıyoruz, bu kimseye tehdit değil. Ayrıca Türkiye ihtiyaçlarını belirledi. Biz artık pazar değiliz, ortak arıyoruz” dedi. Patriotların ön şartsız satışı konusunda görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Hulusi Akar, “ABD ortak üretim, teknoloji transferine yaklaşıyor mu?” sorusuna “Ortaklık Amerikalılarla da olabilir tabi. Bütün bunlar görüşülüyor şu anda” cevabını verdi.

RUSYA’NIN TEL RIFAT SÖZÜ

Rusya’nın “Tel Rıfat’ın YPG’den boşaltılması” yönünde verdiği söz üzerine görüşmelerin sürdüğünü belirten Akar, yeni askerlik sistemi ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Bekleyenler kadar biz de bunun bir an önce yasalaşmasından yanayız. Bu konuda kamuoyuna açıklanan sistem güncelliğini koruyor. Sadece süre konusunda rötuşlara gidilebilir.”

  • Kritik toplantı
  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Ankara'da kritik bir toplantı yaptı. Milli Savunma Bakanlığı'ndaki toplantıya Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile kuvvet komutanları da katıldı. Ana gündem maddesini ABD ile ilişkilerin oluşturduğu toplantıda ABD'nin Suriye'den çekilme süreci, F-35 ve S-400 geriliminin ele alındığı öğrenildi. Bu konularla ilgili Türkiye'nin yol haritası ve atacağı adımlar değerlendirildi.
#​Milli Savunma Bakanlığı
#Hulusi Akar
#F-35
#S-400
5 yıl önce