|

Pekin, annesinin cenazesine katılmadı

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Emekli Korgeneral İsmail Hakki Pekin, Adalet Bakanlığı tarafından izin verilmesine rağmen annesi Cevriye Pekin'in cenazesine katılmadı.

Cihan
00:00 - 17/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 14:53 - 17/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Pekin, annesinin cenazesine katılmadı
Pekin, annesinin cenazesine katılmadı

Genel Kurmay Başkanlığı'nın çelenginin yer almadığı törende, 'Tutuklu Silah Arkadaşları' ve 'Seni Unutmayacağım' yazılı isimsiz iki çelenk dikkati çekti.

2,5 yıldır beyin tümörü sebebiyle tedavi gören 85 yaşındaki Cevriye Pekin, Bursa Askeri Hastanesi'nde dün hayatını kaybetti. Bursa'nın İznik ilçesinde Yeşil Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına emekli Korgeneral Pekin katılmazken, Cevriye Pekin'in astsubay olan oğlu Atilla Pekin, kızı Ümit Pekin ile 89 yaşındaki ablası Zeliha Ergin'in yanı sıra yakınları katıldı.

Atilla Pekin, ağabeyinin törene katılmayışını şu sözlerle anlattı: "Geçenlerde böyle bir olay olmuştu. Bir generalin annesi ölmüştü. Orada da olumsuz görüntüler vardı. Tabi İznik'e böyle gelmek istemiyor. Önemli sebeplerinden bir tanesi bu. Annesinin ölümünden dolayı her hangi bir şey söylemedi." dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Cevriye Pekin, İznik'te aile kabristanında toprağa verildi.

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin cenazeye niye katılmadığını şu ifadelerle anlatmıştı: "Yapılacak cenaze törenine, tutuklu olup da yakınlarını kaybeden insanların daha önceki cenaze törenlerinde maruz bırakıldıkları tutum ve davranışların ruhumda yarattığı tahribat ve kabul edilemezlik duygusu beni sevgili annemin cenaze törenini katılmama ve son görevimi layıkıyla yerine getirmeme engel olmuştur. Kıymetli ve sevgili anacağım ruhun şad, mekanın cennet olsun."

11 yıl önce