|

Pençe- Kılıç Harekatı’nı protesto etmek için toplanan HDP’li vekiller Suruç’a alınmadı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yapılan Pençe- Kılıç Harekatı’nı basın açıklaması yaparak protesto etmek isteyen, aralarında HDP’li vekillerin de olduğu grup, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine alınmadı. Polis ve jandarma yoğun güvenlik önlemi alırken, HDP’li vekillere Şanlıurfa Valiliği’nce alınan 15 günlük yasak gerekçe gösterildi.

15:00 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 15:13 - 23/11/2022 Çarşamba
DHA
Jandarma yürüyüş ya da basın açıklaması yapılmasının il genelinde yasak olduğunu ifade etti.
Jandarma yürüyüş ya da basın açıklaması yapılmasının il genelinde yasak olduğunu ifade etti.

HDP Şanlıurfa vekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile partililerin bulunduğu bir grup, Suruç ilçesinin Suriye sınırında Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe Kılıç Harekatı’nı protesto etmek istedi.

Suruç ve sınıra ulaşımın sağlandığı bölgelerde zırhlı araçlarla önlem alan jandarma ekipleri, HDP’li grubu durdurdu.


İlçeye girmek isteyen gruba Şanlıurfa Valiliği’nce kent merkezi ve ilçelerinde 15 günlük basın açıklaması, miting, yürüyüş yapılmamasına yönelik yasaklama kararı aktarıldı.


Alınan yoğun güvenlik önlemine ve ilçeye girişlerine izin verilmemesine HDP'liler tepki gösterdi. Jandarmanın geçişe izin vermemesi üzerine grubun çevresi barikatlarla çevrildi.


Vatandaşlar mağdur edilmedi

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede vatandaşların mağdur olmaması için alternatif güzergahlar belirlendi. O yollara yönlendirilen vatandaşlar, araçlarının aranması ve kimliklerinin sorgulanmasının ardından ilçeye giriş çıkış yapabildi.




DRONA SU ŞİŞESİ ATTI

Yolda bekleyişleri süren vekiller, dron ile üzerlerinde çekim yapılmasına tepki gösterdi. HDP vekilli Ömer Öcalan elindeki su şişesiyle dronu uzaklaştırmak istedi. Gelen tepkiler üzerine dronlar uzak mesafeden görüntü almaya devam etti.

Suriye’nin kuzeyinde PKK-YPG terör örgütüne yönelik düzenlenen Pençe Kılıç Harekatı’nda şu ana kadar 471 hedef ateş altına alındı. Harekatta 254 terörist etkisiz hale getirildi.


#pençe kılıç
#hdp
#suruç
1 yıl önce