|

Pençe-Kaplan Operasyonu başladı: Mehmetçik Haftanin'de

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kuzey Irak bölgesinde kara harekatının başladığı duyuruldu. Açıklamada "Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de!" ifadeleri kullanıldı. Bölgeye hava kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandolar intikal ettirildi.

01:11 - 17/06/2020 Çarşamba
Güncelleme: 08:49 - 17/06/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğraf:Arşiv
Fotoğraf:Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Irak'ın kuzeyinde kara harekatının başladığı duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı böyle duyurdu!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada
"Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de!"
operasyonun başladığı duyuruldu.

Komandolara hava desteği

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan detaylı açıklamada operasyonun amacı ve gerçekleştirilme yöntemine ilişkin detaylar verildi. Açıklamada
"Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir."
denildi.




AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Operasyon meşru hakkımızdır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından komandolarımız tarafından Kuzey Irak'ta başlatılan kara harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik "Şimdi sıra Haftanin’de. Teröre karşı #Pençe ve #Kaplan #Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahramanlarımızı selamlıyoruz. Ülkemizin ve insanlığın düşmanı olan terör örgütleri ülkemize saldırırken başka ülkelerin topraklarını kullanmaktadır. Bu terör örgütlerini bulundukları yerde imha etmek meşru hakkımızdır. Türkiye’nin terörle mücadelesi en temel hukuk ilkelerinden güç almaktadır. Bu terör örgütlerinin o topraklarda bulunması gayrı meşrudur. Bunu eleştirmeyenlerin, Türkiye’nin meşru terörle mücadelesi hakkında olumsuz açıklama yapmaları, teröre destek vermek anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

Hedefler vuruldu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada operasyonun başarıyla sürdüğü belirtilirken "Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak, tam isabetle vuruldu. #Pençe-Kaplan Operasyonu, planlandığı şekilde başarıyla sürüyor." denildi.

Şentop: Allah kahraman askerlerimiz yardımcısı olsun

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Pençe-Kaplan Operasyonu'na ilişkin bir açıklama yayınladı. Şentop
"Bölgemizde barışın tesis edilebilmesi için hayatî önem arz eden terörle mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.
Cenab-ı Allah, sınırlarımızın muhafazası ve milletimizin selameti için mücadele yürüten kahraman askerlerimizin yardımcısı olsun."
ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül'de açıklama yaptı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Pençe Kaplan operasyonuna ilişkin
"Millet için etti mi ordum sefer,Kükremiş aslan kesilir her nefer."#Pen
çeKaplan harekatı başladı. Rabbim yiğit Mehmetçiklerimizin yâr ve yardımcısı olsun, şanlı ordumuzu muzaffer eylesin."
paylaşımında bulundu.

#​Pençe-Kaplan Operasyonu
#Haftanin
4 yıl önce