|

Pençe ve Eren’de acı haber: 2 şehidimiz var

Yurt içi ve dışında PKK terör örgütüne yönelik süren operasyonlardan acı haber geldi. Cudi Dağı bölgesinde devam eden Eren Abluka-5 operasyonunda teröristlerle çıkan çatışmada Teğmen İsmail Can Akdeniz şehit düştü. Kuzey Irak’taki Pençe’de ise Uzman Çavuş Mümin Çarkçı şehit oldu.

00:00 - 2/05/2022 Pazartesi
Güncelleme: 23:34 - 1/05/2022 Pazar
Yeni Şafak
Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz'in cenaze törenine  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve yetkililer katıldı.
Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz'in cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve yetkililer katıldı.

Abluka-5 Operasyonu ile Pençe Kilit operasyonlarından acı haber geldi. İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka-5 Operasyonu kapsamında Cudi Dağı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada, Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz’in şehit olduğunu açıkladı. Akdeniz’in cenazesi, cenaze töreni için memleketi Adana’nın Yumurtalık ilçesindeki Hamzalı Mahallesi Camii’ne getirildi.

YAKINLARI TABUTUNA SARILIP AĞLADI

Bekar olduğu öğrenilen şehidin yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı. Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Hasan Çınar kıldırdı. Okunan duaların ardından şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz’in cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve yetkililer katıldı.

1 AY SONRA BABA OLACAKTI

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde ise EYP patlaması sonucu Uzman Çavuş Mümin Çarkcı’nın şehit oldu. 30 yaşındaki şehit Çarkçı’nın naaşı memleketi Samsun’a hava yoluyla getirildi. Cenaze, 19 Mayıs ilçesi Düzkoy Mahallesi’ndeki camide kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında defnedildi. Şehit Çarkcı’nın eşinin hamile olduğu ve bir ay sonra baba olacağı öğrenildi.


#PKK
#Cudi Dağı
#Eren Abluka-5
#İsmail Can Akdeniz
#Mümin Çarkçı
#şehit
2 yıl önce