|

Pepe: Gebze kaynak zengini

Gebze'de incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Gebze'nin Türkiye Sanayii'nin yüzde 10'una sahip kaynak zengini bir ilçe olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/05/2004 Cumartesi
Güncelleme: 13:28 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Gebze'de incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Gebze'nin Türkiye Sanayisi'nin yüzde 10'una sahip kaynak zengini bir ilçe olduğunu söyledi. Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan'ı makamında ziyaret den Bakan Pepe, şöyle konuştu: "Türkiye geneline bakıldığında İzmit, Körfez ve Gebze gibi kaynakları bol olan başka bir bölge yok. Türkiye sanayisinin yüzde 10'una sahip muhteşem bir ilçe. 10'dan fazla organize sanayi bölgesini barındırıyor. Önümüzdeki 5-6 yılda Gebze'de 80-100 bin kişilik yeni istihdam alanı doğacak. Belediyenin en az 10 bin yeni konut yapması lazım. Gebze'nin 5 yılda değerli başkanımız yönetiminde çehresinin değişeceğine inanıyorum. Üzerimize düşeni yapmaya ve gereken desteği vermeye hazırız".

Belediye taşınıyor

Başkan İbrahim Pehlivan da 85 trilyon lira borç ve bine yakın personelle belediyeyi devraldıklarını belirterek, şunları söyledi: "Etkin bir hizmet sunmak için 400-450 personel yeterli. Belediye binamızı işlevini yitiren ve faaliyetlerini durdurduğumuz hastane binasına taşıyoruz. Mevcut belediye binası yıkılacak ve Gebze büyük bir kent meydanına kavuşacak. Gebze'nin çehresini değiştireceğiz".

  • İSMAİL ZELVİ


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce