|

Perakende devi BİM Fas'a mağaza açıyor

BİM CEO'su Jos Simons, yurtdışında büyüme planları çerçevesinde bu yıl ilk mağazalarını Fas'ta açacaklarını söyledi. Simons, “Global dalgalanmadan bize göre Türkiye sınırlı düzeyde etkilenecektir” dedi

Ekonomi Servisi
00:00 - 1/02/2008 Cuma
Güncelleme: 00:03 - 1/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
Perakende devi BİM Fas'a mağaza açıyor
Perakende devi BİM Fas'a mağaza açıyor

Birleşik Mağazalar A.Ş (BİM) Üst Yöneticisi Jos Simons, bu yıl ilk yurt dışı mağazalarını Fas'ta açacaklarını bildirdi. Simons, küresel ekonominin bir yavaşlamaya işaret ettiğini, tutsat krizi ve birtakım dalgalanmalar olduğunu, etkilerinin de hâlâ devam ettiğini kaydederek, "Bize göre bu gelişmelerin etkisi Türkiye üzerinde oldukça sınırlı olacaktır. Türkiye risklerini ihtiyatlı bir şekilde yönetebildiği ve reformları devam ettirdiği sürece bence büyüme devam edecektir. Bu reformlar, Türk ekonomisini uluslararası dalgalanmalara karşı çok daha güçlü bir hale getirecektir" diye konuştu. Perakende sektörünün Türkiye'nin ortalama büyüme oranından daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü, organize perakende sektörünün pazarda yüzde 37-38'lik payı bulunduğunu ve bunun hızlı bir şekilde arttığını belirten Simons, BİM'in Türkiye'de yüksek indirim modeli uygulayan tek şirket ve kendi sektörlerinde en hızlı büyüyen şirketlerden biri olduğunu söyledi.

BİM 600 ÇEŞİT ÜRÜN SATIYOR

BİM Operasyon Komitesi Üyesi ve Finansman Direktörü Haluk Dortluoğlu ise, Mayıs 1995'te kurulan BİM'in, 600 çeşit ürün sattığını, özel markalı ürünlerinin, mağaza ürün portföyünün yaklaşık yarısını oluşturduğunu ve diğer markalardan yaklaşık yüzde 15-45 oranında daha ucuz olduğunu söyledi. Dortluoğlu, ise "Yüzde 3,5 gibi net kâr marjıyla çalışıyoruz. Bunu arttırmak gibi bir hedefimiz yok" dedi. Dortluoğlu geçen yılın ilk 9 ayında yüzde 35'lik büyüme elde ettiklerini belirterek, "Bu yıl, 2007'de gösterdiğimiz performansa benzer, en az 2007 ölçüsünde olmak üzere bir performans göstermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Türkiye'nin yüzde 85'inde varız

Simons, şu anda ülkenin yüzde 85'inde mağazaları bulunduğunu, bu iş modelini Türkiye'nin geri kalan bölümüne ve yurt dışına da taşımayı planladıklarını ifade ederek, "Bu yıl ilk yurt dışı mağazamızı Fas'ta açacağız. BİM benim için yoksul insanların değil, akıllı insanların mağazasıdır" dedi.Jos Simons da, perakendede en önemli şeyin firma ile tüketici arasındaki ilişki olduğunu belirterek, "Fiyatla, kaliteyle, herşeyle oynamayın. Operasyonlardan ve satın almadan elde ettiğimiz tasarrufları, fiyatları daha da düşürmeye yönlendiriyoruz" dedi.




16 yıl önce