|

Perakendeciler AVM'lere karşı

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Girişim Grubu Başkanı Hakan Kodal, perakendeciler tarafından yüksek bulunan kiraları düşürmeyeceklerini açıkladı

Mediha Karaca
00:00 - 26/11/2008 Çarşamba
Güncelleme: 03:03 - 26/11/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Perakendeciler  AVM'lere karşı
Perakendeciler AVM'lere karşı

Perakendecilerin alışveriş merkezlerindeki kiraların çokluğuyla ilgili eleştirilerine henüz oluşumunu tamamlamamamış olan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) yanıt geldi. AYD Girişim Komitesi Başkanı Hakan Kodal, sektörde 350 bin kişiye istihdam sağlandığını, aileleriyle birlikte 1,5 milyon kişinin sektördeki gelişmelerden etkilendiğini belirterek, "Cirolarda söylenen çapta düşüşler olduğunu sanmıyorum. Kiraları düşürmeyi düşünmüyoruz. Ancak yine de işbirliği yapabiliriz” dedi.

BİRLİKTE BÜYÜYEBİLİRİZ

Türkiye'de yeni açılan AVM'lerle birlikte perakende sektörünün çok büyüdüğüne değinen Kodal, alışveriş merkezi yatırımlarının çok uzun vadeli yatırımlar olduğunu, yatırımların karşılığının ortalama 12-15 yıl içinde alınmaya başlandığını ifade etti. Kodal, “Birbirimizin karşısında değil yanında olmalıyız. Biz bu konuda gerek promosyon gerek ödüllendirme konusunda perakendecilere destek olabiliriz. Sıkıntıları işbirliğiyle aşabiliriz. Gelecek ile ilgili beklentilerimiz olumlu... Sektör hızla büyüyor” dedi.




15 yıl önce