|

Perakendedeki yeni konsept KİM Pratik

En çok talep edilen bin 500 ürünü kolay alışveriş için kasaya en yakın yere konumlandıran KİM Pratik konseptini geliştiren KİM Marketler Zinciri, iki yılda 120 KİM Pratik mağazası açacak

00:00 - 1/05/2011 Pazar
Güncelleme: 23:41 - 30/04/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Perakendedeki yeni  konsept KİM Pratik
Perakendedeki yeni konsept KİM Pratik

Ekmek gibi temel ihtiyaç maddelerinin mağazanın en arka kısımlarına konularak müşterinin başka ürünleri de görmesi amacıyla gereksiz dolaştırılması ve yorulması, perakende sektöründe yeni formatların geliştirilmesine neden oluyor. Marmara bölgesinde 60'a yakın mağazası bulunun KİM Marketler Zinciri, özellikle çalışan ailelerin hayatını kolaylaştırmak için KİM Pratik adıyla yeni bir konsept geliştirdi.

EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULANLAR

Halihazırda hipermarket, süpermarket ve indirim marketi olmak üzere organize perakendede 3 konseptin bulunduğunu ve bunların her birinin de bir beklentiye karşılık verdiğini hatırlatan KİM Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, "Özellikle çalışan ve zamanı kıt olan aileler, temel ihtiyaç maddelerini mağaza içinde hızlıca bulamamaktan yakınıyordu. Biz de bu beklentiyi karşılamak üzere en çok ihtiyaç duyulan bin 500 ürünü kasaya en yakın yerde konumlandıran KİM Pratik konseptini geliştirdik" dedi.

120 MAĞAZA, 500 İSTİHDAM HEDEFİ

KİM Marketler Zinciri olarak Marmara bölgesinde 54 mağazalarının bulunduğunu ve 2011 sonuna kadar bu sayıyı 60'a çıkaracaklarını anlatan Hamit akçay, yeni konsept KİM Pratik'le ilgili hedeflerini de şöyle özetledi: "İlk KİM Pratik mağazasını 15 Mayıs'ta Çekmece'de açacağız. 2011'de 20, 2013 sonuna kadar ise 120 KİM Pratik açma hedefimiz var. Projeyle daha az maliyetle daha çok tüketiciye ulaşma imkanı var. Yakınlık, ucuzluk ve pratiklik gibi temel koşulları yerine getiren KİM Pratik mağazalarında 500 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. Böylece istihdamımız 2 binlere çıkacak."


'Organize bakkal' modeliyle Anadolu'ya da açılacak

KİM Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, yeni geliştirdikleri KİM Pratik ile amaçlarını "Bakkalda aradığını bulamayan ve Süper Marketlere gitmeye zamanı olmayan kesimin ayağına gideceğiz" diye özetledi. 'Organize Bakkal' denilebilecek KİM Pratik konseptiyle Anadolu'ye da yayacaklarını vurgulayan Akçay, "Artık kabımıza sığmıyoruz" diye konuştu.


AVM inşaatları sürüyor

KİM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Ersan, Genel Müdür Hamit Akçay ve Genel Müdür yardımcısı Ahmet Yıldız'ın da katıldığı toplantıda konuşan KİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, grup olarak inşaat ve perakende alanında büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Hali hazırda Çorlu ve İçerenköy'de inşaatı süren alışveriş merkezi (AVM) ve konut projeleri bulunduğu bilgisini veren Erol Ersan, “Yatırımlarımızda ağırlığı perakende alanına vereceğiz. Francheise yöntemine sıcak bakmıyoruz, kiralama veya satın alma yöntemiyle mağazalar açacağız” dedi.


13 yıl önce