|

Perdenin marketini açacak

İflas ertelemesinde bulunan Brillant, 100'ü yurtdışından yaklaşık 500 bayisine 'yıkılmadım' mesajı verdi ve bin metrelik yeni sipariş aldığını açıkladı. Borcunun yüzde 30'unu kapatan firma, perdenin marketini açmaya hazırlanıyor

Şükrullah Dolu
00:00 - 16/02/2010 Salı
Güncelleme: 22:21 - 15/02/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Perdenin marketini açacak
Perdenin marketini açacak

Perde ve brodede dünyanın sayılı üreticilerinden birisi olarak kabul edilen, ancak geçen yıl iflas ertelemesinden bulunan Brillant markasının sahibi Baydemirler Grubu, 'Yıkılmadım, açılımdayım' mesajı verdi. Türkiye'de ilk defa perde konusunda düzenlendiği belirtilen, 'Brillant 2010 Moda Haftası' kapsamında 100'ü yurtdışından yaklaşık 500 bayisini Antalya'daki Susesi Hotel'de toplayan firma, bin metreye yakın yeni sipariş aldığını açıkladı.

BORCUN YÜZDE 30'U KAPANDI

Şu anda yurtdışında 6 mağazası bulunan şirket, yaklaşık 20 mağaza için de ön anlaşma yaptığı bilgisini verdi.

İflas ertelemenin bir tedbir olarak alındığını, ancak yollarına devam ettiklerini belirten Baydemirler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Baydemir, şöyle devam etti: “Kredi kullandığımız banka yabancılara satıldı. Tekstil sektörünü portföyünden çıkarmak isteyen bu bankanın 5 yıl vadeli 70 milyon doları bir anda geri çağırması bizim için sıkıntı oldu. Buna tedbir olarak iflas ertelemesi kararı alınmıştı. Ancak şu anda borcun yüzde 30'u kapandı, kalanı da 2 yıl vadeye yayıldı.” Süreci iyi yönettiklerini anlatan Baydemir, yeniden atağa geçeceklerini vurguladı.


400 metrekarelik mağaza

Söz konusu borcun şirket varlığının yüzde 10'una tekabül ettiğini ve bunu kolaylıkla ödeyebileceklerini anlatan Erdoğan Baydemir, 2010'da 400 metrekareden büyük 'Exclusive' adlı yeni mağazalar açmaya başlayacakları söyledi.



14 yıl önce