|

Petkim'den sektöre yerli çözüm

Petkim'in Aliağa kompleksinde yer alan Ftalik Anhidrit (PA) Fabrikası'ndaki 'shrinkleme istifleme hattı', Kocaeli Gebze'de kurulu Keramik firması tarafından yenilendi.

Aa
00:00 - 6/08/2010 Cuma
Güncelleme: 10:00 - 6/08/2010 Cuma
Yeni Şafak
Petkim'den sektöre yerli çözüm
Petkim'den sektöre yerli çözüm

Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, yenilenen hat yatırımında yerli bir firma ile çalışılması için yoğun araştırma yürüttüklerini ve firmaların yeterliliklerini incelediklerini belirtti. 

Öztürk, 'Yurt içi ve yurt dışından gelen pek çok teklifi arkadaşlarımız değerlendirdi. Neticede daha önce yeterliliğini ispatlamış olan Keramik firması uygun bulundu. Sadece bu projenin yerlileştirilmesi sonucunda şirketimiz 240 bin avro tasarruf sağlamış oldu. Ayrıca katma değer ülkemizde kaldı ve bir yerli firmamıza da iş sağlamış olduk' dedi.

Yerli firmalarla çalışmanın iletişimde ve arızalara hızlı müdahale edilmesinde de kolaylık sağladığına dikkati çeken Hayati Öztürk, Keramik firmasının servis ihtiyacına aynı gün cevap verebildiğini, bu imkanı yabancı firmalarla elde etmenin mümkün olmadığını anlattı.

Petkim'in mevcut altyapısını tedarikçilerle paylaşarak verimliliği artırdıklarını kaydeden Öztürk, böylece yatırım ve işletme maliyetlerinde ciddi oranda tasarruf sağladıklarını bildirdi.

Petkim'in Ar-Ge, ekipman ve imalat bazında başlattığı 'Yerlileştirme Projesi' ile hem tasarruf hem de yerli sanayiciye destek sağladığı belirtildi.


FTALİK ANHİDRİT (PA) NEREDE KULLANILIYOR?

Özellikle boya sanayisi için alternatifi olmayan bir hammadde olan Ftalik Anhidrit'i (PA) Türkiye'de bir tek Petkim üretiyor.

Boya üretiminde yarı mamul olan alkid reçine ve polyester reçine üretiminde kullanılan PA, pulcuk yapıda beyaz kristal bir kimyasal madde. Aliağa Kompleksi'nde 1985 yılında devreye alınan PA fabrikası yıllık 34 bin ton üretim kapasitesine sahip.

14 yıl önce