|

'Pierre Loti' değişmedi

Eyüp Belediyesi'nin 'Pierre Loti Tepesi' adının 'Eyüp Sultan' şeklinde değiştirilmesi teklifi Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oybirliğiyle reddedildi. Başkan Topbaş, “Karar yerinde oldu, tarihi yerleri korumalıyız” dedi

İsmail Zelvi
00:00 - 15/02/2007 Perşembe
Güncelleme: 01:24 - 15/02/2007 Perşembe
Yeni Şafak
'Pierre Loti' değişmedi
'Pierre Loti' değişmedi

Eyüp Belediyesi'nin Piyer Loti Kahvehanesi'nin de bulunduğu tepeye Eyüp Sultan Tepesi adı verilmesi teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dün oybirliğiyle reddedildi. Büyükşehir Belediye Meclisi "Eyüp Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Teleferik Üst Ayağı'nın bulunduğu tepenin Eyüp Sultan Tepesi olarak isimlendirilmesi" hakkındaki teklifi görüştü. Harita Komisyonu ve Eğitim-Kültür-Gençlik ve Spor Komisyonu'nun ortak görüşünde, "Eyüp Merkez Mahallesi'ndeki belediye sosyal tesisleri ve teleferik üst ayağının bulunduğu tepeye, Eyüp Sultan Tepesi isminin verilmesi komisyonumuzca uygun görülmemiştir" denildi.

Hazırlanan rapor, oybirliğiyle kabul edildi. Raporda, Eyüp Belediye Meclisi'nin Pierre Loti Tepesi'ne "Eyüp Sultan Tepesi" adı verilmesi kararını 6 Kasım 2006'da aldığı belirtildi.

BAŞKAN GENÇ: YANLIŞ ANLAŞILDIM

Kararı değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, meclisin verdiği kararın isabetli olduğunu belirtti. Topbaş, "Görüşmemizde Başkan Ahmet Genç Bey, 'Piyer Loti Kahvesi'nin bulunduğu yerle buranın alakası yok' dedi. Müstakil bir tepe olan bu nokta için bir teklifte bulunduk dedi. Ben kendisine bu kadar yakın mesafelerde bunun doğru anlaşılamayacağını, yanlış anlaşılabileceğini söyledim. Kendisi de talebinin yanlış anlaşıldığından bahsetti. Bence bu kadar tarihe mal olmuş, tarihi bir kimlik kazanmış olan alanlara özellikle İstanbul'da sahip çıkılması gerekmektedir" dedi.


17 yıl önce