|

Pilotların kara kutusu

FETÖ’cü sözleşmeli subayların Hava Kuvvetleri içindeki imamı olan Gürdal Türkekurban’ın, daha önce pilotların yetiştirildiği İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı imamı olduğu ortaya çıktı. 15 Temmuz’da Ankara’ya bomba yağdıran pilotlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı için havalanan pilotun Türkekurban'ın imamlığı dönemindeki öğrenciler olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:41 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hüseyin Türk - Ertan Koral - İlker Hazinedar
Hüseyin Türk - Ertan Koral - İlker Hazinedar

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri, FETÖ’nün en kritik isimlerinden birini yakaladı. FETÖ’cü sözleşmeli subayların Hava Kuvvetleri içindeki mahrem imamı olan Naci kod adlı Gürdal Türkekurban’ın örgütte stratejik görevlerde yer aldığı belirlendi.

ÜS İMAMIYKEN TERFİ ALMIŞ

Sözleşmeli subayların Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Türkekurban’ın, örgüt içinde terfi alıp bu göreve getirilmeden önce FETÖ’nün Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan sorumlu imamı olduğu öğrenildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki tüm pilotların İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda yetiştirilmesi Türkekurban’ın örgütteki önemini de gözler önüne seriyor. Türkekurban’ın İzmir’deki FETÖ’cü öğrencilerle bizzat ilgilendiği ve evlerini ziyaret ettiği de ifade edildi.


ÖZTÜRK DÖNEMİNDE İMAM

Türkekurban’ın darbeci Orgeneral Akın Öztürk’ün Çiğli Üs Komutanlığı döneminde üs imamlığı yaptığı da saptandı. 2006-2008 yıllarında üssün mahrem imamlık görevini yaptığı değerlendirilen Türkekurban’ın, FETÖ ile mücadele kapsamında önem verilen örgüt içindeki kripto pilotların isimlerini bildiği de belirtildi.

HAİNLER ONUN ÖĞRENCİSİ

15 Temmuz gecesi Ankara’da F-16 ile uçuş yaparak bombalayan pilotların Türkekurban’ın üs imamlığı dönemindeki öğrenciler olduğu da tespit edildi. Türkekurban’ın öğrencisi olan FETÖ’cü F-16 pilotları Hüseyin Türk TBMM’yi, Ertan Koral Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’nı bombalarken, İlker Hazinedar ise Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın uçağını engellemek için kalkış yapmıştı.

  • Öksüz’ü beslemiş
  • Üs imamı Türkekurban'ın, örgütün Fetullah Gülen’den sonra gelen en önemli isim olan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı firari Adil Öksüz’ü, bilgilendiren önemli bir kişi olduğu ve buradaki FETÖ’cü pilot ve öğrencilerle ilgilendiği öğrenildi.
#FETÖ
#Hava Kuvvetleri
#Pilot
7 yıl önce