|

Pınar’ın babasına “davadan vazgeç” dediği iddia edilen CHP'li Girgin: En ufak bir ima varsa istifa ederim

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi sonrası baba Gültekin'i arayarak "davadan vazgeç" dediği iddiasıyla ilgili konuştu. Pınar Gültekin'in cenazesinden bir gün sonra aileyi taziye amaçlı aradığını söyleyen Girgin, “En ufak bir ima ortaya çıkarsa sadece CHP'den değil milletvekilliğinden de istifa edeceğim” dedi.

15:04 - 28/12/2020 Pazartesi
Güncelleme: 15:13 - 28/12/2020 Pazartesi
Diğer
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin
Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi olayının ardından CHP'li bir milletvekilinin baba Sıddık Gültekin'i telefonla arayarak
"davadan vazgeç"
dediği iddiası sonrası, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'den açıklama geldi.
Twitter hesabından açıklama yapan Girgin, aileyi arayan tek milletvekilinin kendisi olduğunu belirterek,
"Pınar Gültekin'in cenazesinden bir gün sonra (23 Temmuz) mağdur ailesiyle taziye amaçlı aramanın dışında hiçbir diyaloğum olmamıştır. Buna rağmen insani amaçlı bir aramanın bu noktaya gelmesinden şaşkınım. Davaya benim müdahil olduğuma dair en ufak bir kanıt, en ufak bir teknik bulgu, en ufak bir ima ortaya çıkarsa ben sadece CHP'den değil milletvekilliğinden de istifa edeceğimi taahhüt ederim"
dedi.

Pınar Gültekin'in öldürülmesi

Muğla’da kaybolduktan 5 gün sonra ormanda cansız bedeni bulunan Pınar Gültekin’in eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından hunharca öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Avcı, genç kızı vahşice dövdüğünü, boğarak öldürüp, cesedini yaktıktan sonra, varille ormanlık alana bıraktığını itiraf etmişti. Avcı ifadesinde cinayeti kıskançlık krizi nedeniyle işlediğini söylemişti.


#pınar gültekin
#süleyman girgin
#davadan vazgeç
#chp
#manisa milletvekili
#istifa ederim
3 yıl önce