|

PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün çocukları silahlandırdığı Amerikan raporunda

Teslim olan teröristlerin defalarca dile getirdiği, eli kanlı PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün, genç ve çocukları bir hiç uğruna nasıl ölüme gönderdiğine ilişkin çok çarpıcı ifadeler, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Dünyada Çocukları Silahlandırma ve İnsan Ticareti” başlıklı raporda yer aldı.

14:34 - 4/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 14:41 - 4/09/2021 Cumartesi
IHA
Arşiv
Arşiv

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyonlarında büyük kayıplar veren, liderlik ve militan temini sorunlarına bir de hayatta kalma korkusu eklenen PKK/KCK/PYD-YPG terör örgütünün elebaşları, kendilerini güvenceye almak uğruna kandırdıkları genç ve çocukları ölüme yolluyor.

"ÇOCUKLARI KAÇIRIP KENDİ MENFAATLERİ İÇİN SAVAŞTIRIYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Dünyada Çocukları Silahlandırma ve İnsan Ticareti” başlıklı raporda, PKK’ya bağlı grupların çocukları kaçırarak silahlandırması ile kendi menfaatleri doğrultusunda savaşa sürmeleri konuları ele alınıyor. Ayrıca bölge kaynaklarının rapor hakkındaki yorumlarına göre raporda; PKK ve YPG özellikle Suriye ve Sincar bölgelerindeki çocukları kaçırarak silahlandırmasına dikkat çekiliyor. Eli kanlı örgütün 2018 yılından bu yana yüzlerce Ezidi çocuğu kaçırarak silahlandırdığı dile getiriliyor.


SURİYE'DE ETKİNLİKLERİNİ ARTIRIYORLAR

Öte yandan, bölgedeki kaynaklarca, örgütün Suriye’nin kuzeyindeki gençlik yapılanması Devrimci Gençlik’e bağlı grupların çalışma ve eylemlerini arttırdığı belirtilerek özellikle ‘savaşçı’ adı altında çocukları alıkoydukları ve Halep’e gelen ailelerden iki çocuğu kaçırdıkları ifade edildi. Ayrıca yine bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK/KCK/PYD-YPG savaş suçu olmasına rağmen çocukları kaçırarak silahlandırıyor ve kamplarda eğitiyor. Eğitime alınan çocuklar savaştırılıyor ve hiçbir zaman aileleri ile görüşmelerine izin verilmiyor.

#PKK
#KCK
#YPG
#Türk Silahlı Kuvvetleri
#ABD Dışişleri Bakanlığ
3 yıl önce