|

PKK’dan oy istedi

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP ile HDP’nin ittifakını ileriye taşıdı. Bankoğlu, asgari ücretlilerin, emeklilikte yaşa takılanların ve taşeron işçilerin desteğini isterken, “PKK’lıdır, zillet ittifakı üyesidir hiç fark etmez” ifadelerini kullandı.

Talha Menteş
04:00 - 12/03/2019 Salı
Güncelleme: 02:14 - 12/03/2019 Salı
Yeni Şafak
Aysu Bankoğlu
Aysu Bankoğlu

Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP’de skandallar birbirini kovalıyor. Bazı partililer HDP ile ittifakı açık açık itiraf ederken, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu işi daha da ileri götürdü. CHP’nin kanalı Halk TV’de bir programa katılan Bankoğlu, teröristlerden oy istedi. Asgari ücretli, taşeron işçiler ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) oylarını isteyen Bankoğlu, şöyle konuştu:

‘PKK’NIN OYUNA TALİBİZ’

  • “Kimin oyuna talibiz, anlatayım size. 7 Haziran 2015 seçimlerinde bin 500 TL asgari ücret istediklerimizin, kadrolaşamayanların, emeklilikte yaşa takılanların haklarına nasıl sahip çıkıyorsak, 31 mart seçimlerine giderken de bu kardeşlerimizin oylarına talibiz. Onların hakkını kim savundu, CHP savundu. Bunu gördüler. PKK’lıdır, zillet ittifakı üyesidir hiç farketmez.”

KÜRDİSTAN OYLARI CHP’NİN

Geçtiğimiz gün de Balıkesir’deki mitingde CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Selman Hasan Arslan ile CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin mikrofonu açık unutup önce okunan seladan rahatsızlığını dile getirmiş, sonra da ‘Kürdistan’ sohbeti etmişti. Yanlarına gelen sözde bir işadamı “Bizim oy Kürdistan’a” demiş, Arslan da “Bize verecek demektir” diyerek kirli ittifakı açık etmişti.



#CHP
#PKK
#HDP
#Aysu Bankoğlu
5 yıl önce