|

PKK'lı Soysal da yakalandı

PKK'ya 'şiddet temelinde' boyut kazandırmak yönünde Avrupa ve Ortadoğu'da yaygın çalışmaları olduğu belirtilen Cevat Soysal, yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Yeni Şafak
00:00 - 22/07/1999 Perşembe
Güncelleme: 12:21 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Ankara - PKK terör örgütüne Ortadoğu ve Avupa'da "şiddet temelinde" boyut kazandırmak çabaları olduğu bildirilen Cevat Soysal'ın yakalanarak Türkiye getirildiği açıklandı. MİT Müsteşarlığı, Soysal'ın yakalanmasının, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye getirilmesi ve yargı sürecinde daha da önemli olduğunu açıkladı. Soysal'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili MİT Müsteşarlığı'ndan şu açıklama yapıldı: "PKK'ın altyapısında yer alan kitle örgütlerine militan unsur hazırlamak, bu unsurlara politik ve pratik eğitim vermek, kitlesel kargaşalığı öngören PKK içerikli propaganda ve ajitasyon faaliyetlerine 'şiddet temelinde' boyut kazandırmak doğrultusunda, Avrupa ve Ortadoğu alanında yaygın çabaları gözlenen Cevat Soysal (kod: Cemil-Mehmet Hoca), bir seyahati esnasında tespit edilerek, yakalanmış ve Türkiye'ye getirilmiştir.

Kitlesel şiddet emri

PKK Avrupa sorumlularından Şahin kod adlı Ferhat Abdi Şahin'den doğrudan aldığı talimatlar ile Türkiye'deki PKK yanlısı kadroları 'kitlesel şiddet geliştirmeleri' yönünde organize etmeye çalışan Cevat Soysal'ın, anılan aktif görüntüsü, özellikle Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesi ve yargılanması sürecinde daha da önem kazanmıştır. Ayrıca özellik MED TV'nin kapatılmasından sonra yandaşlarına ulaşmada zorluklar ile karşı karşıya kalan terör örgütünün bu boşluğu, Türkiye'deki demokratik kitle örgütleri içerisindeki legal görünümlü unsurlara Cevat Soysal tarafından verilen talimatlar ile doldurmaya çalıştığı, dolayısıyla Cevat Soysal'ın konumunun bu noktada da ön plana çıktığı gözlenmiştir. Cevat Soysal ile ilgili çalışmalar Emniyet ve güvenlik kuvvetlerimizce müştereken yürütülmektedir." Bu arada Soysal'ın, Batman'da 1979 yılında, 4 kişinin öldürülmesi ve örgüt adına çeşitli faaliyetlerde bulunmaktan Diyarbakır 2 No'lu Sıkıyönetim Mahkemesi`nde yargılanarak, 14 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. ------- Geri OKU ------------------



-------------------------


 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce